Rusai tiesiog eina iš proto: Kazachstanas pradeda didžiulę ir sistemingą derusifikaciją(Video)  (1)

Rusai piktinasi besitęsiančia didelio masto ir sisteminga derusifikavimo veikla Kazachstane. „Kazachstanas niekada neegzistavo“ – Astanos planais piktinasi Z propagandistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai ir vėl nepatenkinti padėtimi Kazachstane, kur vietos valdžia paskelbė apie planus sovietmečiu rusintą didelį Petropavlovsko miestą (220 000 gyventojų) pervadinti į Kyzylzhar.

Rusijos karo kanalas „Telegram“ paskelbė pranešimą, kuriame Kazachstano Petropavlovską pavadino „Rusijos miestu“, pasipiktinęs nurusinimo planais. Buvęs Rusijos specialiųjų tarnybų pareigūnas Igoris Strelkovas-Girkinas taip pat pasidalino pažymėta žinute savo „Telegram“ kanale.

Tuoj pareikalaus pervadinti Maskvą!“ Rusai piktinasi besitęsiančia didelio masto ir sisteminga nurusinimo veikla, kurios metu Kazachstano valdžia grąžina kazachiškus vardus savo miestams, miesteliams ir gatvėms. Be to, rusai nepatenkinti, kad vietinė etninė rusų mažuma yra diskriminuojama vietinių gyventojų. Anksčiau šiuo pretekstu Rusijos Federacija pradėjo okupacinės kariuomenės invaziją į Ukrainą. Kazachstane valdžia baiminasi tokios pat įvykių raidos, tačiau Kinija prieš metus netikėtai pasielgė kaip Kazachstano teritorinio vientisumo garantas, pasiųsdama ženklą Maskvai.

 

„Valstybėje“ Kazachstane „norima Rusijos miestą Petropavlovską pervadinti į Kyzylzhar. Kazachstane tęsiasi plataus masto ir sistemingas derusifikacija. Pervadinta šimtai gyvenviečių, didelių miestų ir regionų. Visa tai lydi reguliarus rusų žeminimas.  

Priminsiu, kad SSRS kūrimo metu Kazachstano nebuvo“, – rašo Rusijos propagandistas. Autorius taip pat paskelbė žemėlapį, kuriame Kazachstanas yra SSRS dalis: jame visi Kazachstano miestų pavadinimai jau rusifikuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(5)
(181)

Komentarai (1)