Nuo Kaliningrado iki Putino mirties: JAV aptartas Rusijos sunaikinimo planas  (1)

JAV vyksta VI laisvųjų tautų forumas. Jo tema – „Nauja Šiaurės Eurazijos ateitis: pokremliškos erdvės architektūra“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Forume aptarti kokie veiksniai galėtų priartinti Rusijos sunaikinimą. Jis vyksta balandžio 25-28 d. Tai jau šeštasis toks forumas.

Į klausimą apie galimus Rusijos sunaikinimo scenarijus atsakė judėjimo „Laisvoji Ingrija“* atstovas Denisas Ugriumovas. Visų pirma, Rusijos Federacijos griūtis gali prasidėti nuo Kaliningrado. Ten yra didžiausias potencialas. Tai sukels domino efektą.

Anot Ugriumovo, tuomet Putinas turės atšaukti užpuolikus iš Ukrainos fronto, kad jie atkurtų „tvarką“ Rusijos viduje. Jei „bunkerio senelis“ tai padarys, tai susilpnins Rusijos pozicijas visomis kryptimis.

Be to, gali būti ir kitų scenarijų. Ugriumovas pridūrė, kad kai tik įvyks tam tikras kolapsas centriniame Rusijos aparate, pavyzdžiui, miršta Putinas, Rusijoje prasidės politiniai neramumai.

*Ingrija – istorinis finoūgrų regionas. Dabar ten įsikūręs Sankt Peterburgas. Šiuo metu judėjimo „Laisvoji Ingrija“ aktyvistai tikisi, kad jų žemė turės galimybę tapti nepriklausoma valstybe.

 

Forume dalyvauja pavergtųjų tautų ir Rusijos regionų judėjimų atstovai. Be to, prie jų prisijungia įvairių šalių analitikai, politikai, diplomatai, ekspertai, mokslininkai ir visuomenės veikėjai.

Visų pirma forume aptariamos galimybės sukurti naują globalaus ir regioninio saugumo architektūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(9)
(113)

Komentarai (1)