„Tai rūmų perversmo pradžia“. Analitikas skelbia, ką reiškia Rusiją drebinantis nutekėjimas (Video)  ()

Paskelbtas rusų milijardieriaus Romano Trocenkos pokalbis su verslininku Nikolajumi Matuševskiu. Tai gali rodyti verslo elito pasirengimą pašalinti V. Putiną iš valdžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Analizės ir strategijos centro vadovas Igoris Chalenko. Jis pridūrė, kad daugelis elito Rusijoje domisi, kokia bus ateitis be V. Putino, ir nenori atsidurti teisiamųjų suole. Tokios kalbos priartina karo pabaigą.

Anot jo, tokie pokalbiai yra „vidutinės temperatūros ligoninėje“ matavimas – kuo labiau Rusija įtraukiama į karą su Ukraina, tuo prastesnis ekonominio elito požiūris į dabartinę jos vadovybę.

„Jeigu kalbame apie tai, kad reikia keisti V. Putiną, tai po tokių pokalbių reikėtų kalbėti apie „kolektyvinio V. Putino“ nuvertimą – viršūnės, kuri pastūmėjo Rusiją į nusikaltimus. Labai gerai, kad tokios mintys girdimos ir sklinda internete. Tai rūmų perversmo pradžia. Tokie poklabiai sulaužo visą šitą „Skabejevščiną“, „Kiselevščiną“ ir šimtų Rusijos karinių korespondentų ataskaitas“, – pabrėžė I. Chalenko.

Analitikas pridūrė, kad tokių pokalbių publikavimas artina karo pabaigą ir Ukrainos pergalę. Kartu jis išreiškė abejones, ar Rusijos gyventojai yra pajėgūs sukilti prieš V. Putiną.

„Jie labiau pasirengę sėsti į kalėjimą, nei prieštarauti režimui. Tačiau šie pokalbiai rodo, kad yra pagrindas Kremliuje jau bręstantiems rūmų perversmams. Akivaizdu, jog dabar valdžioje esantys žmonės nori jį išlaikyti ir taip apsisaugoti. Jie supranta, kad Ukrainos pergalė yra neišvengiama ir bus 100% tribunolas“, – sakė I. Chalenko.

 

Trocenkos ir Matuševskio pokalbis: svarbiausia:

  • Antradienį, balandžio 25 d., „Current Time“ kartu su „Laisvės radijo“ žurnalistais paskelbė pokalbio tarp, ko gero, Rusijos oligarchų R. Trocenkos ir N. Matuševskio įrašą.
  • Įraše girdėti, kaip pokalbio dalyviai sako, kad Rusijoje „viskas griūva“, nes valdžia „asilo  rankose“, o „V. Putinas – debilas“.
  • Abu verslininkai garso įrašą pavadino padirbtu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: