„Pilotai padarė klaidą“. Generolas skelbia, kaip Lenkijoje sudužo raketa su rusiškais užrašais  ()

Sovietmečio raketa per klaidą galėjo atsirasti tarp civilinės infrastruktūros, nes šalia yra karinės aviacijos įmonė ir aerodromas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-28 „Pilotai padarė klaidą“. Generolas skelbia, kaip Lenkijoje sudužo raketa su rusiškais užrašais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Bydgoščiaus miesto rastos oras-žemė raketos nuolaužos ten nepateko iš kitų valstybių, nes tokie ginklai yra Lenkijos kariuomenės dalis. Apie tai balandžio 27 d. pranešė RMF FM.

Radijo stoties pašnekovai taip ir neišsiaiškino, kaip tiksliai raketa galėjo pataikyti į šią vietą. Šalia yra karinės aviacijos įmonė ir karinis aerodromas. Būtent dėl ​​tokių objektų veikimo nuolaužos gali būti šalia.

Generolas Romanas Polko, komentuodamas žurnalistams, pažymėjo, kad Lenkijos oro pajėgos yra ginkluotos „MiG-29“. Šie orlaiviai gali panaudoti sovietines raketas, potencialiai gali atsitikti taip, kad pratybų metu paleista raketa dėl kokių nors priežasčių skriejo klaidingu kursu. Anot jo, užuot šaudę į poligone esantį objektą, pilotai padarė klaidą.

 

„Galbūt vyko Ukrainos ar Lenkijos lakūnų mokymai“, – paaiškino generolas.

Jis taip pat pakomentavo raketos paleidimo galimybę  iš kaimyninių valstybių. R. Polko nuomone, labai mažai tikėtina, kad rasta raketa buvo paleista iš už rytinių Lenkijos sienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()