[ŽT] „Kruvinos žudynės“. JAV bijo, kas greitai įvyks Ukrainoje  (1)

Nepaisant didelių nuostolių, „atrodo, kad nė viena pusė nėra linkusi baigti konflikto“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai prognozuoja, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas gali virsti „skerdynėmis“, dėl kurių tiek rusai, tiek ukrainiečiai patirtų didelių nuostolių. 

Apie tai rašo „The Washington Post“, praneša Censor.NET.

Ir primena, kad, Baltųjų rūmų skaičiavimais, pastaraisiais mėnesiais žuvusių ar sužeistų rusų kariškių skaičius labai išaugo. Vien nuo gruodžio mėnesio mūšiuose žuvo apie 20 000 rusų, dar 80 000 buvo sužeisti. 

Amerikos pareigūnai teigia, kad daugelis jų žuvo Bachmute. Pusė žuvusių rusų, pasak Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovo Johno Kirby, yra „Wagner“ kovotojai.

Gali prasidėti „kruvinos žudynės“, nes Kyjivas planuoja kontrpuolimą ir nori išlaisvinti okupuotas teritorijas“, – rašoma leidinyje.

Turimais duomenimis, vasario pabaigoje paskelbtuose slaptuose dokumentuose, nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios, mūšiuose žuvo 42 500 kariškių rusų ir iki 17 000 ukrainiečių.

Užsienio politikos studijų instituto vyresnysis bendradarbis Robas Lee sako, kad rusai patyrė didelių nuostolių per žiemos puolimą Vuhledare, Kreminoje, Marjinkoje ir kitur. „Puolimas visada atneša daugiau aukų“, -  pažymėjo jis.

 

Jis teigia, kad Ukrainos kontrpuolimas taip pat gali susidurti su panašiomis kliūtimis ir padidinti Ukrainos karių aukų skaičių. 

Leidinys pažymi, kad nepaisant didelių nuostolių, „atrodo, kad nė viena pusė nėra linkusi baigti konflikto“. „The Washington Post“ rašo, kad, remiantis paviešintais slaptais dokumentais, „derybos dėl konflikto užbaigimo per 2023 metus pagal visus svarstomus scenarijus yra mažai tikėtinos.“. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(4)
(23)

Komentarai (1)