Kinija neatsisako Mėnulio programos  (9)

Kinijos Mėnulio programos vadovas Ye Peijian patvirtino, jog visi numatyti darbai ir skrydžiai į Mėnulį įvyks laiku pagal numatytą grafiką, nepaisant dabartinės JAV administracijos sprendimo taupymo sumetimais atsisakyti pilotuojamų skrydžių į Mėnulį programos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ye Peijianas taip pat patvirtino, kad antrąjį šių metų pusmetį Kinija paleis į Mėnulį naują tyrimų zondą „Chang-2“. Iš pradžių jis buvo kuriamas kaip zondo „Chang-1“ pamaina, tačiau vėliau buvo modifikuotas ir dabar laikomas naujos kartos kosminių aparatų atstovu.

Po „Chang-2“ į Mėnulį 2013 m. bus paleistas aparatas „Chang-3“, kurio pagrindinė užduotis – geologiniai Mėnulio paviršiaus tyrimai. Galiausiai, po eilės Mėnulio tyrimų, 2017 m. Kinija į Mėnulį ketina skraidinti savo taikonautus.

Kaip seksis vykdyti šiuos planus, parodys laikas. Tačiau prisimenant „Chang-1“ zondo sėkmingą misiją, gali būti, jog bent didžioji planų dalis bus sėkmingai įvykdyta. Panašu, jog anksčiau išsakytos ekspertų prognozės, kad JAV kosminės programos pakeitimas reiškia tik vieną – Mėnulio atidavimą kinams, gali išsipildyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)