Netikėta žinia. „Iš Londono kontroliuojamas sąmokslas nuversti vyriausybę“  ()

Kaltinimus G. Kavkaliukui remia Moldovos vyriausybė, kuri siekia jo ekstradicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs aukšto rango Moldovos policijos pareigūnas Georgė Kavkaliukas pabėgo į Londoną ir verbuoja iš ten „sukarintas pajėgas“, kad nuverstų vyriausybę Kišiniove ir pervestų Moldovą Kremliaus kontrolei.

Kaip rašo „The Times“, tai teigiama Moldovos ir Didžiosios Britanijos teisininkų grupės Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijai pateiktoje ataskaitoje, praneša „Europos Pravda“.

Buvusio prorusiško Moldovos prezidento Igorio Dodono laikais Georgė Kavkaliukas vadovavo Generalinei policijos inspekcijai.

Dabar jis vadovauja Moldovos politinei partijai „Kuriame Europą namuose“ (PACE) iš Londono.

Ataskaitoje teigiama, kad jis yra sudėtingo Kremliaus marionečių tinklo, kuriam vadovauja Rusijos FSB saugumo tarnyba ir jos samdinių „Wagner“ grupė, centre. O jo partijos ir sukarintos formacijos „Liaudies skydas“ pasirodymas primena FSB organizuotas „Krymo savigynos pajėgas“, iškilusias pusiasalio aneksijos pradžioje 2014 m.

 

„Šiuolaikinėmis ryšio priemonėmis ir karinio stiliaus teisėsaugos uniformomis, su oficialiomis asmens tapatybės kortelėmis apginkluota ši apie 130 žmonių grupuotė pasižymi naujos sukarintos grupuotės požymiais“, – rašoma pranešime.

Pats G. Kavkaliukas šiuos kaltinimus neigia: „Kaltinimai yra pasenę ir neatitinka tikrovės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()