Epinė kova. Super detaliai nufilmuota įnirtinga kova tarp dviejų monstrinių grizlių (Video)  (1)

Laukinės gamtos fotografas užfiksavo unikalius kadrus. Štai kaip atrodo įnirtinga grizlių kova dėl teisės dominuoti poravimosi sezono metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fotografui Bradui Josephsui pavyko nufilmuoti dviejų didelių grizlių kovą ir, anot jo, tai buvo epinė kova, kuri buvo ilgiausia ir intensyviausia jo matyta kova tarp tokių lokių, rašo „Live Science“.

Bradas Josephsas lankėsi Klarko ežero nacionaliniame parke ir draustinyje, esančiame pietų Aliaskoje, JAV, norėdamas stebėti laukinių gyvūnų gyvenimą.

Jam pasisekė stebėti žiaurią dviejų nevienodo stiprumo grizlių kovą. Vienas lokys buvo didesnis ir vyresnis už kitą, o abu plėšrūnai poravimosi sezono metu kovojo dėl dominavimo.

Laukinės gamtos fotografas sugebėjo padaryti unikalų šios kovos vaizdo įrašą ir paskelbė jį savo „YouTube“ kanale.

Pasak Josephso, kova truko beveik 9 minutes ir buvo ilgiausia ir intensyviausia grizlių kova, kokią jis kada nors matė.

Vaizdo įraše matosi, kad kova prasidėjo stovint keturiomis, po to lokiai atsistojo ant dviejų letenų ir toliau aiškinosi, kuris iš jų yra pagrindinis patinas šių plėšrūnų poravimosi laikotarpiu. Po kurio laiko lokiai tarsi pavargo, bet tada sukaupė jėgas ir tęsė kovą. Galiausiai vienas iš lokių pralaimėjo mūšį ir pasitraukė, nulenkdamas galvą.

 

Ant keturių kojų stovintys grizliai gali būti nuo 1 iki 1,5 metro ūgio, o stovint ant dviejų kojų jų ūgis siekia 2,7 metro. Grizlių patinai gali sverti iki 400 kg.

Poravimosi laikotarpiu, kuris trunka nuo gegužės iki liepos, labai dažnai dideli patinai išvaro mažesnius lokius. Bet jei grizliai yra maždaug tokio paties dydžio, tada prasideda kova dėl dominavimo.

Pusė iš 60 000 grizlių, gyvenančių Šiaurės Amerikoje, gyvena Aliaskos valstijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai (1)