Putinas padarė kritinę Hitlerio klaidą. Ukraina artimiausiu metu ja pasinaudos  (1)

1940-aisiais Hitlerio kariai ėmėsi neracionalaus sprendimo, kuris leido Britanijos oro pajėgoms atsigauti ir paveikė karo pabaigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Antrąjį pasaulinį karą nacistinė Vokietija ruošėsi įsiveržti į Didžiąją Britaniją, tačiau, kad tai padarytų, Adolfui Hitleriui pirmiausia reikėjo sunaikinti Karališkąsias oro pajėgas. Apie tai praneša „Sky News“.

Britanijos mūšis beveik parklupdė salos oro pajėgas ant kelių, bet Hitleris buvo priverstas atlaisvinti savo gniaužtus, nes sąjungininkai pradėjo bombarduoti Vokietiją. Taigi jis perėjo prie Londono oro puolimo.

Tai buvo neracionalus sprendimas, leidęs atsigauti Didžiosios Britanijos oro pajėgoms, o tai turėjo įtakos karo pabaigai.

Didžiosios Britanijos karo analitikas Seanas Bellas teigia, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, neturintis tiesioginės karinės patirties, galėjo padaryti tokią pačią klaidą puldamas Ukrainos sostinę.

Rusija Kijevo apšaudymo metu naudoja tolimojo nuotolio Irano bepiločius orlaivius „Shahed 136“. Šios nebrangios ir paprastos sistemos skrenda 150 km/val. greičiu ir jas lengva numušti, tačiau nuolaužos vis tiek nusineša gyvybių. Atakose naudojamos balistinės raketos. Tačiau Vakarų oro gynybos sistemos, tokios kaip „Patriot“, Kijeve pasirodė labai efektyvios.

Kodėl Rusijos Federacija eikvoja raketas nekariniams tikslams?

 

Ukrainos kariniai pajėgumai yra paslėpti, išsklaidyti ir mobilūs.

Laiku pagrįsta taikinio identifikavimo technologija apima palydovinių vaizdų gavimą ir tolesnę jų analizę, kurią atlieka karo analitikai. Ir tik po to oro gynybos daliniai gali juos sunaikinti.

Tai sudėtinga technologija, kuriai reikalingas koordinuotas kelių padalinių komandinis darbas. Vakarų šalys į šią technologiją investavo nemažas lėšas. Rusijoje tokių sistemų nėra, ji terorizuoja civilius gyventojus.

 

Putinas nori atkeršyti Zelenskiui už jo drąsą ir pasipriešinimą, bet kaip ir Hitlerį Britanijos mūšyje, Putiną užvaldo emocijos, kylančios prieš karinę strategiją.

Balistinės raketos yra sudėtingos sistemos, kurias Rusija išeikvoja greičiau nei spėja pagaminti. Raketų atakų bangos prieš Kijevą nesuteikia jokio karinio pranašumo – tai tiesiog pikto lyderio veiksmai, bandant atkeršyti priešininkui.

Dėmesio nukreipimas nuo karinių tikslų yra viena iš Rusijos karo mašinos silpnybių, kuria Ukraina gali pasinaudoti artimiausiais mėnesiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(3)
(113)

Komentarai (1)