Šimtametis gydytojas į pensiją nesiruošia  (19)

Per daugiau kaip 60 darbo metų 18 tūkst. naujagimių priėmęs gydytojas net ir sulaukęs šimto metų neatsisako darbo. Per 63 darbo metus akušeris Walteris Watsonas dalyvavo gimstant ištisoms kartoms, pradedant nuo senelių ir baigiant vaikaičiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad šis JAV Džordžijos valstijoje, Augustoje, gyvenantis vyras yra seniausias gydytoju vis dar dirbantis žmogus pasaulyje, rašo telegraph.co.uk. Tarp jo pacientų – 77 Sabra Allen, kurią W. Watsonas gydo jau 59 metus. Jis į pasaulį padėjo ateiti 17 S. Allen šeimos narių. „Jis priėmė visus penkis mano vaikus ir 12 vaikaičių. Kitų, tokių kaip jis, nėra. Jis geriausias“, – teigia anksčiau ligoninės administratore dirbusi S. Allen.

Kiekvieną dieną į darbą einantis W. Watsonas sako: „Nėra nieko nuostabesnio, kaip gyvybės stebuklas. Bėda ta, kad gimimus su komplikacijomis prisimenu ryškiau nei tuos, kurie praėjo puikiai. Kai pasieki keletą tūkstančių, jie visi ima maišytis“. W. Watsonas gydytojo diplomą gavo prieš pat Antrąjį pasaulinį karą, tačiau iki 1947 metų tarnavo Korėjoje. Karui pasibaigus jis sugrįžo į Džordžiją, pas savo žmoną Audrey, su kuria gyvena jau 65 metus, ir prie mediko darbo.  Šių metų vasario 23-ąją W. Watsonas šventė šimto metų jubiliejų.

„Atsikeliu 6.45 val., pavalgau pusryčius ir 8.30 val. būnu ligoninėje. Pablogėjus regėjimui, naujagimių jau nepriiminėju, tačiau, kaip ir anksčiau, atlieku vizitacijas seselių postuose ir operacinėse“, – pasakojo gydytojas. Augustos universitetinės ligoninės moterų centras pavadintas W. Watsono vardu, ten stovi ir jo, laikančio naujagimį, skulptūra.

W. Watsonas padėjo gimti ir toje pačioje ligoninėje dirbančiam gydytojui Michelui McDonoughui, kuris pagal amžių galėtų būti jo anūku. „Jo darbo etikai niekas negali prilygti. Jis čia buvo, kai dar nebuvo pranešimų gaviklių – tuomet tu būdavai ligoninėje, namuose arba bažnyčioje“, – teigė M. McDonoughas. W. Watsonas teigia, kad nepaisant kamuojančio artrito, blogėjančio regėjimo ir klausos, jis nesirengia išeiti į pensiją. „Man patinka medicina ir man patinka bendrauti su žmonėmis. Tai priežastis, priverčianti kiekvieną rytą išlipti iš lovos“, – sakė jis.

Pagal turimus duomenis, W. Watsonas yra seniausias dirbantis gydytojas. Ankstesnis rekordas priklausė Leilai Denmark, taip pat iš Džordžijos, kuri dirbo iki kol 2000 metais jau sukako 102-eji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (19)