JAV įvykdė neįtikėtiną operaciją. Dalyvavo 25 laivai (Video)  ()

Po pelkės užliejimo susidariusios salos kasmet turi būti perkeltos, antraip jos užblokuos praėjimą tarp rytinės ir vakarinės Chippewa ežero dalių. Derlingos dirvos dėka salose susiformavo ištisa ekosistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos Viskonsino valstijoje kasmet laivai perkelia nedidelę Chippewa ežero salą. Šį kartą vieningai dirbo 25 kateriai, vaizdo įrašą ir proceso nuotraukas skelbia „Northern News Now“.

Ežeras atsirado 1923 metais užtvindžius didelę pelkę, kai vandens paviršiuje pradėjo formuotis durpynai. Šiose vietose augo medžiai ir augalai, padidėjo salų plotas. Dabar kai kurios siekia 16 hektarų plotą.

„Derlinga dirva tapo idealia buveine augalams ir gyvūnams, o netrukus salose ėmė klestėti visa ekosistema“, – sakė restorano ir kurorto „The Landing“, kurio verslas yra šalia salų, savininkas Danny Reyesas.

 

Dažnai atsitinka, kad dėl vėjų salos priartėja prie tilto, vienintelio pravažiavimo tarp rytinės ir vakarinės ežero pusės. Todėl salas reikia perkelti ir tai realiai padaryti galima tik laivų pagalba.

„Tai vyksta beveik kiekvienais metais ir reikalauja kolektyvinių pastangų. Svarbu sugauti palankų vėją, kad nustumtumėte salas“, - tęsė Reyesas.

Salos negalima skaidyti į dalis, nes jose gyvena daug gyvūnų ir augmenijos rūšių, visos saugomos įstatymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()