Netikėta žinia. Donaldas Trumpas tapo kaliniu, numeriu P01135809  ()

Donaldas Trumpas tapo pirmuoju buvusiu ir esamu JAV prezidentu, kuriam pareikšti baudžiamieji kaltinimai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-26 Netikėta žinia. Donaldas Trumpas tapo kaliniu, numeriu P01135809  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį, rugpjūčio 24 d., atvyko į sostinės kalėjimą Džordžijos sostinėje Atlantoje ir oficialiai pasidavė kaip kaltinamasis nusikaltimais. Jis buvo nedelsiant paleistas, nes anksčiau šią savaitę teisėjas nusprendė palikti jį laisvėje iki teismo už 200 000 USD užstatą, praneša BBC.

Fultono apygardos prokuroras Atlantoje kaltina Trumpą bandymu peržiūrėti 2020 m. prezidento rinkimų rezultatus. Remiantis oficialiu kaltinimu, jis to reikalavo iš vietos respublikonų politikų, užimančių oficialias renkamas pareigas valdžioje. Pats eksprezidentas šiuos kaltinimus neigia.

Fultono apygardos kalėjime D. Trumpas, atvykęs iš oro uosto dideliu kortežu, praleido tik apie 20 minučių. Jam buvo užregistruotas kalinio numeris P01135809, paimti pirštų atspaudai ir padaryta nuotrauka.

Donaldas Trumpas tapo pirmuoju buvusiu ir esamu JAV prezidentu, kuriam pareikšti baudžiamieji kaltinimai, o ketvirtadienį paskelbta nuotrauka yra pirmoji oficiali JAV prezidento nuotrauka kalėjime. Tai jau ketvirta baudžiamoji byla D. Trumpui, tačiau ankstesnėse trijose bylose jis nebuvo nufotografuotas ir tai nebuvo publikuojama.

 

Kalėjimo svetainėje taip pat pasirodė kaltinamojo Donaldo Trumpo registracijos kortelė: vyras, baltaodis, ūgis 6 pėdos 3 coliai (190 cm), svoris 215 svarų (97 kg), šiaudų spalvos plaukai, mėlynos akys.

Iš kalėjimo D. Trumpas grįžo į oro uostą, iš kurio išskrido į Naująjį Džersį. Prieš išvykdamas oro uoste jis kreipėsi į žurnalistus ir pasakė, kad turi visas teises abejoti rinkimų rezultatais.

„Šie rinkimai buvo suklastoti, tai buvo pavogti rinkimai“, – pakartojo Trumpas savo kaltinimus, kuriuos ne kartą įrodė teismai JAV ir net Trumpo Respublikonų partijos bendražygiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: