4-7-8 metodas. Gudrybė, kaip greitai užmigti  ()

Jei dažnai negalite greitai užmigti, o kartais vartotės nuo vienos pusės į kitą, patarimai, kaip greitai užmigti, padės pagerinti jūsų gyvenimo kokybę. Penki būdai, kurie taps išsigelbėjimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra kategorija žmonių, kurie kartais bando užmigti, o kiti tuo metu jau regi dešimtąjį sapną. Jei kyla problemų dėl greito užmigimo, išsigelbėjimu gali tapti 4-7-8 būdas. Tai kvėpavimo metodas, padedantis sumažinti įtampą ir atsipalaiduoti.

Turėtumėte visiškai iškvėpti per burną, įkvėpti per nosį, kad suskaičiuotumėte keturis, sulaikykite kvėpavimą, kad suskaičiuotumėte iki septynių, ir iškvėpkite per burną, kad suskaičiuotumėte aštuonis. Pakartokite šį ciklą keturis kartus.

Paradoksalus ketinimas. Tai psichologinė technika, susidedanti iš to, kad jūs prašote savęs neužmigti, o priešingai - pabusti ir atsikelti. Tai gali padėti sumažinti nerimą ir padėti greičiau užmigti.

Progresuojantis raumenų atpalaidavimas. Tai technika, kurią sudaro viso kūno raumenų pakaitomis įtempimas ir atpalaidavimas, pradedant nuo kojų pirštų galiukų ir baigiant galvos viršumi. Tai padeda sumažinti fizinę įtampą ir pagerinti kraujotaką.

Vizualizacija. Tai technika, kurią sudaro savęs įsivaizdavimas ramioje ir patogioje vietoje, pavyzdžiui, paplūdimyje ar kalnuose. Tai padeda atitraukti dėmesį nuo kasdienių problemų ir sukurti teigiamą nuotaiką.

 

Taškinis masažas. Tai technika, kurios metu masažuojami tam tikri kūno taškai, susiję su miego reguliavimu. Pavyzdžiui, taškai už ausų, ant riešų, ant nosies tiltelio ir smilkinių.

Tai gali padėti paskatinti melatonino, miego hormono, gamybą. Šie miego metodai yra pagrįsti moksliniais tyrimais ir praktine patirtimi. Tačiau jie negarantuoja 100% sėkmės, nes užmigimas priklauso nuo daugelio veiksnių, tokių kaip stresas, gyvenimo būdas, mityba, genetika ir kt.

Todėl, jei kamuoja lėtinė nemiga ar kiti miego sutrikimai, reikėtų kreiptis į specialistą konsultacijai ir gydymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()