[ŽT] Galingi įvykiai Vengrijoje. Viskas slepiama. Skubiai atitverta Rusijos ambasada. Kas nutiko (Video)  ()

Budapešte įvyko daugiatūkstantinis mitingas prieš suartėjimą su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 23 d. Budapešte opozicija surengė plataus masto antirusišką mitingą. Jis buvo skirtas 1956 m. revoliucijos metinėms, kai Vengrijos žmonės sukilo prieš sovietų hegemoniją. Filmuotą medžiagą galima rasti kanale „Ukraine 365“.

Svarbu tai, kad antirusiško opozicijos mitingo netransliavo nė vienas Vengrijos valstybinės televizijos kanalas.

Priežastis tikriausiai ta, kad apie 80% visos šalies spaudos yra kontroliuojama arba valstybės, arba dabartiniam premjerui Viktorui Orbanui artimų asmenų. Protestuotojai priešinosi suartėjimui su Maskva. Jie taip pat reikalavo radikalios šalies švietimo reformos, įskaitant mokytojų atlyginimų didinimą. Kolona su protestuotojais nukeliavo prie Rusijos ambasados, kurią saugumo pajėgos iš anksto atitvėrė.

Verta pažymėti, kad nuo 2010 metų Vengrijos ministro pirmininko pareigas einantis V. Orbanas su Maskva palaiko labai glaudžius ryšius ir neslepia savo prorusiškų bei ukrainiečių fobiškų pažiūrų. Neseniai Kinijoje jis surengė susitikimą su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu, dėl kurio Vakaruose buvo aštriai kritikuojamas. 1956-ųjų revoliucijos metinių proga sakydamas kalbą, Orbanas sovietų okupaciją palygino su savo šalies naryste ES ir netgi pavadino ES „bloga SSRS parodija“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(4)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: