„Ką sovietiniai žmonės geriausiai prisimena iš sovietinių laikų? Maistą!!!“  ()

„Maisto importo draudimas yra labai protinga ir patikima priemonė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Radijo apžvalgininkas Nikolajus Travkinas savo „Telegram“ kanale ironiškai kalba apie maisto importo draudimą Rusijoje.

Iš pradžių buvau suglumęs, kodėl Vladimiras Vladimirovičius taip dažnai pradėjo kalbėti apie žemės ūkį? Taip, importo pakeitimo srityje daroma pažanga. Na, bet ji yra ir vidaus turizme. Žiūrėkit, kaip žmonės vieningai pasuko nuo Europos kelių prie gimtųjų Rusijos maršrutų.

Ir tada man daėjo: jis iš sovietinių laikų renkasi tai, ką rusai prisimena geriausiai, ir tai iškelia.

O ką sovietiniai žmonės labiausiai prisimena geriausiai iš sovietinių laikų? Maistą!!! Juk viskas buvo mūsų. Taip buvo sveika ir skanu! Ir kaip gražiai paserviruota ant stalų!

Jei prisimenate Mikojano knygą „Apie skanų ir sveiką maistą“ – ji buvo kiekvienuose namuose – tai ašaros kaupiasi.

Sovietinis žmogus buvo įpratęs taip gerai ir kokybiškai maitintis, kad iš reikalo iššokęs į kapitalistinę šalį visada pasiimdavo maistą iš namų.

Jei jau tekdavo karčioji dalia vargšeliui su savaitės verslo kelione į Vakarų Europą vykti, tai tokiu atveju jis  išsivirdavo  porą dešimčių kietai virtų kiaušinių, į celofaną suvyniodavo apie keturiasdešimt sumuštinių su pusiau rūkyta dešra, pagriebdavo pusę kilogramo lašinių ir buvo sotus kasdien, iki sugrįžimo.

 

Tačiau menininkams buvo sunkiau! Būdavo gastrolių ir siųsdavo net į Ameriką ir Kanadą, tad visam mėnesiui pasiruošdavo konservų. Kad nesinuodytų jų cheminėmis medžiagomis!

Na, o kadangi Kremlius dabar nusistatė kursą atgal link SSRS, tai maisto importo draudimas yra labai protinga ir patikima priemonė. Kūnas grįš prie senų įpročių, o grįžimas prie viso kito, prie ko buvo įpratę sovietiniai žmonės, eis kaip laikrodis...

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: