Duona su sviestu ryte? Kas bus, jei dieną pradėsite nuo netinkamo maisto  (1)

Atidžiau rinkimės maistą pusryčiams.



© solod_sha (Free to use) | https://www.pexels.com/photo/bread-with-berries-and-coffee-fro-breakfast-8105113/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mitybos specialistai teigia, kad jei žmogus dieną pradeda nuo netinkamo maisto, tai likusį laiką jis bus mieguistas ir pavargęs, o ilgainiui gali susidurti ir su sveikatos problemomis. Todėl žmonės turėtų atidžiau rinktis maistą, kurį valgo pusryčiams. Ko nevalgyti ryte?

Greitai paruošiami avižiniai dribsniai

Daugelis mano, kad prekybos centre nusipirkti pakelius greitai paruošiamų avižinių dribsnių, užpilti verdančiu vandeniu ir greitai papusryčiauti – gera mintis. Tiesą sakant, tokiuose pusgaminiuose yra daug cukraus, o tai neigiamai veikia sveikatą. Todėl mitybos specialistai pataria ją pakeisti įprasta avižų koše, kurią reikėtų virti piene arba vandenyje.

Sausi pusryčiai

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Portabilus Android projektorius, išmanusis laikrodis, PC pelė, 3D spausdintuvai ir planšetės
1826

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

2) „Machenike M7 Pro“ - kompiuterinė pelė

3) „SkyEcho FreeONE“ - portabilus Android projektorius

4) „KINGROON KLP1“ - 3D spausdintuvas

5) „N-One NPad X1“ - 16+128GB, 11 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „KINGROON KP3S 3.0“ - 3D spausdintuvas

Išsamiau

Įvairūs dribsniai, rutuliukai ir kiti pusryčių dribsniai laikomi nesveiku pusryčių maistu. Mitybos specialistai teigia, kad juose yra mažai skaidulų, todėl organizmui jie neduoda jokios naudos. Tačiau juose yra daug cukraus, todėl tokie pusryčiai sukels staigius cukraus kiekio kraujyje pokyčius.

Kruasanai

Daugelis žmonių idealius pusryčius apibūdintų kaip puodelį karštos kavos ir šviežią kruasaną ar kitas smulkus pyrago kepinys. Tačiau specialistai teigia, kad tokiame maiste yra daug aliejaus, riebalų ir cukraus. Kartu jis turi mažą maistinę vertę, o rafinuoti angliavandeniai prisideda prie staigaus cukraus kiekio kraujyje šuolio.

Duona su sviestu

 

„Paprastoje baltoje duonoje yra daug greitai virškinamų angliavandenių, kurie gali padidinti cukraus kiekį kraujyje, o užtepus ją sviestu, pridedama transriebalų, kurie sukelia širdies ligas“, – sako JAV mitybos specialistė Gianna Masi. Jos teigimu, šiems pusryčiams trūksta skaidulų, baltymų ir kitų svarbių maistinių medžiagų.

Dešra ir dešrelės

 

Medikai teigia, kad pusryčiams perdirbta mėsa visai netinka. Faktas yra tai, kad tokiame maiste yra daug sočiųjų riebalų ir natrio, todėl padidėja rizika susirgti lėtinėmis ligomis, tokiomis kaip vėžys, demencija ir širdies ir kraujagyslių ligos.

Saldumynai

Pusryčiams geriau nevalgyti sausainių, spurgų, vaflių ir kitų saldumynų. Juose daug cukraus ir nesveikų riebalų, kurie organizmui neduoda jokios naudos. Atvirkščiai, jei savo dieną nuolat pradėsite nuo tokio maisto, tai gali sukelti sveikatos problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(12)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)