Arkanzase (JAV) Naujametę naktį iš dangaus krito tūkstančiai negyvų paukščių (Video)  (27)

JAV Arkanzaso valstijos pareigūnai tiria mįslingą maždaug 2 tūkst. strazdų žūtį – negyvi paukščiai vienu metu iš dangaus ėmė kristi prieš pat prasidedant Naujiesiems Metams – 2010 m. gruodžio 31 d. apie 23.30 val. Iki vidurnakčio Bybi (Beebe) miestelyje (Arkanzasas, JAV) negyvų juodų raudonsparnių buvo daugiau kaip tūkstantis, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug 65 žuvę paukščiai paimti mokslinei ekspertizei, nustatyti žūties priežastį. Atsakymų tikimasi sulaukti maždaug po savaitės.

Negyvi raudonsparniai trupialai (angl. k. – „Red-winged Blackbird“) iš dangaus krito maždaug pusantro kilometro ilgio ir 800 metrų pločio plote, praneša naujienų agentūra Foxnews. Už šios zonos ribų negyvų paukščių rasta nebuvo.

Šimtai tūkstančių raudonsparnių trupialų jau keletą pastarųjų metų apsigyveno miestelio apylinkėse esančiuose žaliuosiuose plotuose. Beje, negyvų paukščių jų gyvenamose vietose rasta nebuvo. Šie paukščiai peri Kanadoje ir pačiuose šiauriniuose JAV pakraštėliuose.
Ornitologė Karen Rouvi (Karen Rowe) spėja, kad paukščius mirtinai sužaloti galėjo aukštuminė kruša. Specialistė pažymi, jog sparnuočių apsinuodijimo tikimybė vargu ar įmanoma.
Greičiausiai jie žuvo dėl meteorologinių priežasčių – visą pulką galėjo nutrenkti žaibas ar išmušti aukštuminė kruša. Neatmetama versija, kad paukščius naktiniam skrydžiui galėjo pabaidyti naujametiniai fejerverkai ar petardos.

„Kadangi žuvo ištisas pulkas paukščių, ir visi jie krito iš dangaus, vargu ar jie kuo nors apsinuodijo, - svarsto K.Rouvi. – Viską atskleis skrodimas.“

Informacijos šaltiniuose užsimenama, jog gruodžio 31 d. vakarą Arkanzase ir kaimyninėse valstijose siautėjo galingi viesulai – tornadai. Tačiau paukščių žūties aplinkybių tyrimo ėmęsi specialistai tornadų kaip galimos priežasties neįvardijo.

Foxnews praneša, kad tai – ne pirmas masinės paukščių žūties atvejis Arkanzaso padangėse. 2001 m. Hotspringso miestelyje ančių pulką nutrenkė žaibas. Panašus atvejis žinomas ir Europoje: 1973 m. Štutgarte likus vos vienai dienai iki medžioklės sezono pradžios, daug paukščių užmušė kruša.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)