Rusai paleido į kosmosą „Gagariną“ (Video)  (2)

Minėdama 50-ąsias Jurijaus Gagarino – pirmojo į kosmosą pakilusio žmogaus – skrydžio metines, Rusijos federalinė agentūra „Roskosmos“ iš Baikonūro kosmodromo paleido jo vardu pavadintą kosminį laivą su 3 įgulos nariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketa nešėja „Soyuz FG“ su kosminiu laivu „Soyuz TMA-21 „Jurij Gagarin“ iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane pakilo vakar naktį 1.18 val. Lietuvos laiku. Startas buvo sėkmingas, visos laivo sistemos veikia normaliai, sakoma „Roskosmos“ pranešime. Prisijungti prie Tarptautinės kosminės stoties planuojama automatiniu režimu balandžio 7 d. 2.18 val. Lietuvos laiku.

Kosminiu laivu skrenda du rusų kosmonautai – Aleksandras Samokutiajevas ir Andrejus Borisenko – bei NASA astronautas Ronas Garanas. Visi trys įgulos nariai, atvykę į Tarptautinę kosminę stotį, pasiliks joje iki rugsėjo mėnesio. Atlikę savo darbų programą, jie tuo pačiu „Gagarinu“ grįš į Žemę. Per šešis darbo TKS mėnesius jie sutiks dvi paskutiniąsias NASA daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Space Shuttle“ misijas, kurios turėtų įvykti balandžio ir birželio mėnesiais.

Šiame vaizdo siužete – kosminio laivo „Jurij Gagarin“ startas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)