Privati bendrovė žmones į Marsą ketina nuskraidinti per artimiausius 10-20 metų (Video)  (14)

Privačios kosminių skrydžių bendrovės „SpaceX“ vadovas Elonas Maskas (Elon Musk) interviu žurnalui „Wall Street Journal“ pareiškė, jog jo vadovaujama bendrovė žmones į Marsą nuskraidins per artimiausius 10-20 metų, o po kosminę erdvę pirmuosius keleivius pavėžės per artimiausius trejus metus. E. Maskas neslepia puoselėjąs planus pradėti planetų kolonizavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Trokštu, kad „SpaceX“ žmonės gyventų keliose planetose, – interviu metu pareiškė E. Maskas. – Manau, prioritetą teiksime Marsui. Optimistiškiausiu atveju, žmonių ten nuskraidinsime per artimiausią dešimtmetį, pesimistiškiausiu – per 15-20 metų.“

Pokalbio metu „SpaceX“ vadovas papasakojo norįs, jog žmonės Marse pasistatytų savarankišką bazę. „Ateitis, kurioje žmonija tampa kosmosą kolonizuojančia ir žvaigždes tyrinėjančia civilizacija, yra neįtikėtinai nuostabi ateitis“, – kalbėjo E. Maskas.

Kadangi šis žmogus yra ne tik „SpaceX“, bet ir elektromobilius kuriančios bendrovės „Tesla Motors“ savininkas, didžiąją dalį laiko pokalbis vyko apie elektromobilių perspektyvas JAV (kainas, prieinamumą, įkrovimo stotelių tinklą ir pan.). Tačiau grįždamas prie kosminių skrydžių temos, pašnekovas pastebėjo, jog bendrovės „SpaceX“ profilis nebūtinai siesis vien su kolonijų statymu – iš esmės ši bendrovė bus kosminio transporto paslaugų teikėja.

„Norime tapti transportavimo bendrove, – neslepia E. Maskas. – Mūsų tikslas – palengvinti žmonių ir krovinių gabenimą į kosminę erdvę ir kitas planetas. O toliau viskas priklausys nuo žmonijos – norės ji statyti kolonijas ar nenorės.“

Kurdama didelio tonažo krovinines raketas, „SpaceX“ taip pat siekia į kosmosą skraidinti NASA ir kitų užsakovų astronautus. Praėjusią savaitę bendrovė su NASA sudarė 75 mln. JAV dolerių vertės sutartį, pagal kurią ji adaptuos raketą „Falcon 9“ ir kapsulę „Dragon“ žmonių skrydžiams į kosmosą. NASA remia ir bendrovių „Siera Nevada“, „Boeing“ bei „Blue Origin“ kosminių kapsulių kūrimo projektus.

Pernai bendrovė „SpaceX“ tapo pirmąja, kuri į kosmosą nuskraidino ir Žemėn parskraidino privatų erdvėlaivį.

Viso interviu vaizdo įrašas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)