DARPA renka idėjas „100 Metų Kelionės Žvaigždėlaiviu“ projektui  (0)

Jei būtumėte kosminėje erdvėje uždirbančios bendrovės savininkas, ar keturių minučių suborbitiniai skrydžiai jums neatrodytų per daug nuobodus reikalas? Kodėl, pavyzdžiui, nepastačius Šimtmečio Žvaigždėlaivio? Galbūt jūsų idėjos būtų įdomios DARPA ir NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos tyrimų agentūra DARPA antradienį išplatino pranešimą, jog ieško idėjų ir informacijos „100 Metų Kelionės Žvaigždėlaiviu“ projektui. DARPA agentūra nori išsiaiškinti, kokios grupės susiformuotų vystant modelį projekti, galinčio vieną dieną virsti realiu erdvėlaiviu, kuriuo žmonės galės leistis į ilgalaikę kosminę kelionę.

Pirmąsyk apie panašaus projekto planus NASA užsiminė dar pernai, kai NASA „Ames“ tyrimų centro direktorius Pytas Vordenas (Pete Worden) papasakojo apie 100 mln. JAV dolerių vertės DARPA investiciją (NASA prie projekto prisidėjo 100 tūkst. JAV dolerių). Vėliau pasirodė pranešimų, jog Jungtinių Valstijų vyriausybė nesiruošia remti tokių projektų ir būtų linkusi ieškoti išorinių rėmimo šaltinių. Lyg ir nieko stebėtino – juk lygiai tokiu pat modeliu buvo finansuojamos ir XVI a. keliautojų ekspedicijos.

Šios savaitės pranešimas spaudai – pirma projekto „plyta“. Paskelbdama apie ją, DARPA siekia sulaukti idėjų, kurių pagrindų būtų galima burti projekto rėmimo ir tyrimų grupę, įgalinsiančią programą vystyti savarankiškai.

„Atsiliepiantieji į kvietimą turėtų susitelkti į lanksčius, tačiau patikimus rėmimo proceso mechanizmus visiškai nelaukiant vyriausybės subsidijų ar kontrolės. Vertingų mokslo, inžinerijos, humanitarinės ar menų srities sumanymų vystant tarpžvaigždinio skrydžio viziją autoriai gali būti apdovanoti. Kvietimą anglų kalba jungtis į projektą rasite čia.

DARPA ypatingai laukia pasiūlymų, susijusių su „ilgalaikio išgyvenimo galimybėmis šimtmečio trukmės periodu“ ir leidžia suprasti, jog siūlytojai savo idėjas turėtų plėtoti iš savų lėšų ar savų rėmimo šaltinių. Idėjos turėtų tilpti daugiausiai į penkis puslapius. DARPA jų lauks iki šių metų birželio 3 d. (penktadienis).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)