Ežeras JAV nusidažė raudonai  (0)

Tarsi biblinėje pranašystėje, ežeras JAV Teksaso valstijoje nusidažė kraujo raudonio spalva. Nors tai ir nėra pasaulio pabaigos ženklas, greičiausiai tai galas populiariai žvejybos ir poilsio vietai, rašo „LiveScience“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstijoje siautėjanti sausra dirbtinius vandens telkinius San Angelo gamtos parke paliko visiškai nusekusius. Likęs vanduo yra užsistovėjęs, sodrios, matinės raudonos spalvos ir pilnas negyvų žuvų. Gamtosaugininkai tvirtina, kad kraują vanduo primena dėl bakterijų, kurios klesti deguonies stokojančiame vandenyje.

„Tiesiog širdis plyšta“, – emocijų neslepia Charlezas Cruzas, vienas iš žuvų ir kitų gyvūnų gerove besirūpinančių pareigūnų.

Šią vasarą Teksasą siaubia didžiulė sausra – trijuose ketvirtadaliuose valstijos teritorijos ji yra pasiekusi aukščiausią lygį.

„Mes apžiūrėjome ežerą, kiek pamenu, pernai, ir ten buvo gana nemažai žuvų. Buvo nemalonu grįžti ir matyti, kaip vandens lygis vis krinta ir krinta, o trofėjaus vertos žuvys tiesiog plūduriuoja negyvos“, – sako Ch. Cruzas.

Praėjusią savaitę iš ežero tebuvo likęs maždaug metro gylio tvenkinukas. Anot Ch. Cruzo, jame liko tūkstančiai išgaišusių žuvų ir nė ženklo gyvybės.

Kraujo raudonumo vandens nuotraukos apkeliavo internetą ir patraukė Indianos pamokslininko Paulo Begley'aus akį, kuris paskelbė, jog tai – Biblijoje pranašaujamos artėjančios pasaulio pabaigos ženklas. Tačiau gamtosaugininkai nustatė, jog vandenį dažo Chromatiaceae bakterijos, dar vadinamos purpurinėmis bakterijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)