D. Britanijos šnipų planas: A. Hitlerį „paversti mergina“  (8)

Niekaip nesulaukdami Antrojo pasaulinio karo pabaigos, britų šnipai nusprendė pagardinti Adolfo Hitlerio maistą moterų lytiniais hormonais ir tokiu būdu pažaboti fiurerio agresyvumą, rašo dailymail.co.uk. Agentai ketino į vokiečių vado valgį slapta įmaišyti estrogenų ir paversti jį panašiu į paklusnią jaunesnę seserį Paulą, dirbusią sekretore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš šnipų paaiškino, jog estrogenas buvo pasirinktas todėl, kad buvo visiškai beskonis, o poveikis atsiskleistų subtiliai ir pamažu – nė nepastebint Hitleriui skirtų patiekalų ragautojams.

Profesorius Brianas Fordas, parašęs knygą apie Antrąjį pasaulinį karą, tik patvirtino: „Kaip tik tuo laikmečiu atlikti tyrimai atskleidė lytinių hormonų svarbą – šie buvo pradėti naudoti Londone. Taigi sąjungininkai naiviai vylėsi „gerinti“ Hitlerio patiekalus tol, kol jis pakeistų lytį, taptų moteriškesnis ir ne toks agresyvus“.

Pasak profesoriaus Fordo – Kardifo universiteto mokslinio bendradarbio ir populiariojo mokslo pradininko – vyriausybė visai rimtai svarstė šį planą ir buvo ketinta jį įgyvendinti. Britų šnipai buvo jau vietoje, pasirengę sumanymo vykdymui.

„Hitleriui talkino asmeniniai valgio bandytojai – žmonės, pirmiau už fiurerį paragaudavę maisto tam, kad įsitikintų, jog šis nėra užnuodytas – pro kurių receptorius nebūtų prasprūdę žymūs skonio pakitimai. Tačiau lytiniai hormonai – visai kas kita, – įsitikinęs profesorius. – Pastarieji imdavo veikti tik po ištisų mėnesių vartojimo, taigi niekas nebūtų įtaręs hormonus esant maiste“.

Keistieji Sąjungininkų planai karui laimėti buvo atskleisti paviešinus iki tol neregėtus dokumentus, ilgai slėptus dėl jautraus jų pobūdžio. Nepaisant to, britai buvo ne vieninteliai, rezgę įvairius sumanymus. Pora kitų sąjungininkų planuotų „deimančiukų“: iš oro aplieti nacių kariuomenę klijais, kad šie priliptų prie žemės arba užmaskuoti į Vokietiją gabenamas bombas tarsi vaisių skardines.

Kurdami tokias idėjas neatsiliko ir vokiečiai. Pavyzdžiui, tuo atveju, jei pralaimėtų karą, naciai ketino užnuodyti dešreles, šokoladą bei kavą ir palikti šiuos produktus ten, kur juos aptiktų priešininkų kariuomenė.

Paviešintuose dokumentuose buvo atskleistas nacių diversantų, pasirengusių kovoti už Ketvirtąjį Reichą, griūvant Hitlerio imperijai, tinklas. 1945 m. šiaurinėje Prancūzijos dalyje buvo suimti keturi vokiečių agentai, kurie papasakojo apie nacių mokslininkų išrastus nuodus. Vieni neįprastesnių buvo cigaretės, kurias šnipai pasiūlydavo Sąjungininkams. Šios sukeldavo rūkančiajam itin smarkų galvos skausmą, ir šnipai tuomet sugirdydavo aukai „aspirino“ tabletę – nuodų, nužudydavusių žmogų vos per 10 minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)