Kitoks požiūris į dietą: vegetarai baltymų galėtų gauti iš savo išmatų – kaip triušiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kilgoras Trautas 2011-10-03 12:38
apsišvietęs tikriausiai žinosi.
Kapisonas 2011-10-03 21:21
Labai teisingai kolega pastebėjote, bijoti reikia ne maisto priedų, bet pagrindinės sudėties. Jei deda priedus, vadinasi produktas nėra kokybiškas. Kalbant apie mėsos gaminius dažniausiai tai būna antros rūšies, o visų baisiausia- mechaniškai atskirta mėsa. Tokio produkto be priedų būtų neįmanoma valgyti. Kita vertus- o ką daryti tiem, kas neišgali kokybiškesnio maisto nusipirkti?
blizzard 2011-10-03 23:15
O kaip tą kokybę atskirt? pagal kainą? nemanau.. Reikia patiems augint ar susirast žmogų kuris augina mėsą sau, galbūt iš jo nupirkt ir t.t. Iš asmeninės patirties galiu pasakyt, kad iš ūkininko perkant mėsą ne ką brangiau gaunasi negu pirkti parduotuvėj, bet už tai jau žinai ką perki.. aišku jeigu kokiam bute gyveni tai 100kg mėsos ant karto nepaimsi.. čia problematiška. Bet galima susitart kad kaip pjaus kiaulę kad praneštų ir t.t. nusipirkt bent tuom kart.. Na o iš parduotuvės, nusiperki tą dešrą ir daug negalvoji iš ko ji padaryt, valgai ir tiek. Aš į koncervantus didelio dėmesio nekreipiu. Būkim biedni bet teisingi, be koncervantų produktų nėra, pastoviai valgom tuos produktus, bet savijauta neprastėja nei vienam. Aišku jeigu surandi produktą kuris vien tik iš koncervantų, kaip kai kurie ledai, 9 koncervantai ir daugiau, nu tai tada jau supranti kad ten viena plastmasė, bet einami produktai kurie turi po kelis koncervantus tam kad ilgiau išsilaikytų ar kad aštriau kvepėtų, niekur nuo to nepabėgsi ir esu tikras jau prie to pripratom.. Bet vat kokią mėsą sumala į dešras kaip sakiau tikrai žinot mažų mažiausiai nesinori.. tik nesenai kiaulių maro protrūkis buvo, kaip manot kur ta mėsa dingo? sunaikino ją? gerai jeigu apdrausta buvo, o jeigu ne? tuo labiau kad žmogui nepavojinga.. koks skirtumas kad ji pajuodus, sumalė, dažiklių pridėjo ir turim dešros.. aišku čia tik spekuliacijos jokių įrodymų neturiu, bet kas įrodys kad tai nėra įmanoma.. Galiu truputį užsimint apie rūkytą sūrį, kaip būna prie alaus pvz. Nežinau kiek tiksli informacija ir ar taip visur vyksta, bet žmogus kuris ten dirbo pasakojo jog tuos sūrius rūkina virš naftos produktų kad jie įgautų tokį atspalvį.. tikėkit kuo norit, jis tų sūrių nevalgo Man atrodo dėl koncervantų mažiausia baimintis reikėtų, jiems yra normos nustatytos, bet va į ką jie dedami, tai neaišku..
Valdas8 2011-10-04 09:14
Senukas Merfis yra pasakęs, kad tie, kurie mėgsta dešrą ir gerbia įstatymus, geriau, kad nematytų, kaip daroma nei viana, nei kita. >>Kilgoras Trautas Pasiieškok internete anekdoto apie benzovežį su grandinėle ir policininką, ten rasi tikslų atsakymą
Kilgoras Trautas 2011-10-04 14:50
Paieškojau, radau, geras anekdotas Tai dabar kaip tame anekdote ir paaiškink moksliškai kodėl 100, o ne 10, 1000, 10000 ar čia mokslas ir baigiasi? p.s. Ne viskas, kas akivaizdu yra teisinga.
Valdas8 2011-10-04 16:14
Na, matau, kad tik anekdotus ir moki ieškoti. O gal pasiieškok, kad ir Wikipedia skyrelį ADI (Acceptable daily intake), pasiskaityk apie "saugumo faktorių", apie "sistemos patikimumo faktorių" ir sužinosi, kodėl pvz. liftas pakelia daugiau, nei užrašyta, kodėl apvaisinimui reikia tik vieno spermatozoido, o "įpurškiama" ~3-5 milijonai. Daugiau skaityk ir daugiau žinosi. Smulkiai neaiškinu ne dėl to, kad nežinočiau, bet dėl to, kad tau atsakymo nereikia, tau reikia rasti kokią nors "grandinėlę", ar ne tap?