Rusijai pavyko į TKS išsiųsti krovininį erdvėlaivį (Video)  (2)

Rusija sėkmingai sekmadienį paleido erdvėlaivį, kuris gabena krovinius į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS), – pirmąjį po nesėkmės rugpjūčio mėnesį, kai buvo prarastas panašus laivas ir kilo rimtų klausimų dėl kosmoso programos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepilotuojamas „Progress“ su nešančiąja raketa „Sojuz-U“ iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane pakilo 10 val. 11 min. Grinvičo (12 val. 11 min. Lietuvos) laiku. Po kelių minučių erdvėlaivis pasiekė orbitą, pranešė skrydžių kontrolės centras ir rusų naujienų agentūros.

Praėjusį kartą „Progress“ paleidimas buvo nesėkmingas – erdvėlaivis dėl „Sojuz-U“ techninio gedimo po starto nukrito Sibiro Altajaus respublikos teritorijoje.

Dėl šios nesėkmės teko atidėti visus „Sojuz“ – pagrindinio Rusijos kosmoso programos ramsčio – skrydžius, be to, kilo klausimų dėl Rusijos, kaip vienintelės valstybės, po JAV daugkartinių erdvėlaivių programos nutraukimo galinčios skraidinti žmones į TKS, statuso. Dabar, po sėkmingo erdvėlaivio iškėlimo nerimas dėl TKS ateities bus kiek atslūgęs.

Sekmadienį paleistas „Progress“ prie TKS turi prisijungti trečiadienį 11 val. 40 min. Grinvičo laiku. Jis gabena labai reikalingas atsargas, tarp jų – maistą, higienos reikmenis, vaistus ir mokslinę įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)