Šiandien arti Žemės pralėks autobuso dydžio asteroidas (Video)  (3)

Autobuso dydžio asteroidas 2012 BX34 šiandien popiet itin mažu atstumu pralėks pro Žemę, pranešė NASA. Visai neseniai atrastas asteroidas 2012 BX34 arčiausiai Žemės bus sausio 27 dieną, maždaug 15.30 val. Grinvičo laiku, skelbia „Space.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo metu jį nuo mūsų planetos skirs vos 59 044 kilometrų atstumas, pranešė NASA Asteroidų stebėjimo programos mokslininkai.

Pasak jų, asteroidas 2012 BX34 yra maždaug 11 metrų skersmens akmeninė uola. Dėl mažo jo dydžio šis asteroidas nekelia Žemei pavojaus, sakoma pranešime.

„Jis negalėtų išlikti nesubyrėjęs Žemės atmosferoje, net jei ir pavyktų į ją patekti“, – „Twitter“ mikrotinklaraštyje tvirtina NASA Asteroidų stebėjimo programos atstovas. Ši programa vykdoma NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijoje Pasadenoje.

Pranešama, kad 2012 BX34 prasilenks su Žeme atstumu, kuris sudaro apie 0,17 atstumo tarp Mėnulio ir Žemės. Mėnulis nuo Žemės yra maždaug už 386 000 kilometrų. Pasak astronomų, asteroidą 2012 BX34 savo teleskopais gali stebėti ir labiau patyrę astronomijos mėgėjai, nes artimiausiame Žemei savo orbitos taške jo ryškis sieks 14 magnitudžių.

NASA ir kitų astronomijos centrų mokslininkai nuolat stebi kosminę erdvę ieškodami Žemei pavojų galinčių kelti asteroidų. Ekspertų manymu 140 metrų ir didesnio skersmens dangaus kūnai gali smarkiai nuniokoti mūsų planetos paviršių savo kritimo vietoje, tačiau globalią katastrofą galėtų sukelti tik kur kas didesni asteroidai ar kometos.

Šiame vaizdo siužete – asteroido 2012 BX34 orbitos vizualizacija.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)