Rusijos kosminės raketos startas atidėtas – mechanikai kažką įmetė į baką  (11)

Raketos-nešėjos „Proton-M“, turėjusios iškelti kosminį aparatą „Sirius 5“ iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane, startas buvo atidėtas: šįkart raketai pakilti sutrukdė techninio personalo, remontavusio raketos pirmąją pakopą, klaida, praneša agentūra „Interfaks“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Remontuojant vieną iš raketos-nešėjos „Proton-M“ agregatų specialistai į variklio baką įmetė pašalinių daiktų. Šių daiktų suradimas ir pašalinimas truko beveik parą. Dėl to raketos paleidimą nuspręsta perkelti iš liepos 7 d. į liepos 9 d.“, – paskelbė Chruničiovo kosminio centro Baikonūre atstovas. Jis pridūrė, kad taip pat dėl skaičiavimų klaidos teko atlikti papildomų tikrinimų.

Tai jau nebe pirmas raketos starto atidėjimas. Iš pradžių planuota „Proton-M“ į kosmosą iškelti birželio 19 dieną, tačiau tos dienos paleidimas buvo atidėtas išaiškėjus techniniam gedimui, susijusiam su vieno iš raketos-nešėjos valdymo sistemos įrenginio veikimo sutrikimu. Tuomet, birželio 18 dieną, kosmodromo atstovas pareiškė, jog gedimas bus pašalintas kuo greičiau, o startas perkeltas į birželio 20 dieną.

Tačiau jau kitą dieną Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ paskelbė, kad specialistams nepavyko pašalinti techninių „Proton-M“ gedimų, todėl raketos paleidimą nuspręsta atidėti neribotam laikui.

„Sirius-5“ – komercinis geostacionarinis ryšio palydovas, priklausantis Nyderlandų palydovų operatoriui „SES World Skies“. Palydove įtaisyti 36 Ku diapazono imtuvai-siųstuvai, numatyta, kad palydovo paslaugomis naudotųsi Šiaurės Europos, Baltijso regiono ir Afrikos rinkos vartotojai. Taip pat palydove yra 24 C diapazono imtuvai-siųstuvai, užtikrinantys plačiajuostį ryšį. Numatytas palydovo tarnavimo laikas – daugiau nei 15 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)