Prasideda registracija į nacionalinį mokslo festivalį „Erdvėlaivis Žemė 2012“  (3)

Rugsėjo 11–20 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje vyks mokinių ir mokytojų pamėgtas nacionalinis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2012“. Renginiai nemokami, organizatoriai prašo dalyvių į kai kuriuos renginius registruotis jau dabar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Festivalio atidarymas – rugsėjo 11 d. 17 val. Ta proga Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, vyks diskusija „Didžioji paslaptis: kas yra gyvybė ir kaip ji atsirado Žemėje?“. Dalyvaus prof. Gediminas Mutuza ir prof. Saulius Juršėnas. Po diskusijos bus parodytas filmas „Prometėjas“.

Dar prieš atidarymą, 14 val., Eugenija Rudnickaitė, Vilniaus universiteto Geologijos muziejaus vedėja, surengs ekskursiją Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Geologijos ir mineralogijos katedroje bei Geologijos muziejuje. Ekskursijos tema – „Ar Lietuva vulkanų šalis?“. Šioje ekskursijoje sužinosite, kas slypi Lietuvos žemės gelmėse.

Per visas festivalio dienas laukia daugybė įdomių mokslo populiarinimo renginių.

Rugsėjo 12 d. Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje vyks mokslo šventė „Pirmasis mokslininkas Leonardas da Vinčis“. Apie šviesos magiją pasakos prof. Artūras Žukauskas, bus demonstruojamas meno kūrinio apšvietimas, naudojant Vilniaus universitete sukurtą ir patentuojamą „spalvų atgavos mašiną“. Klausytojai galės patys valdyti „mašiną“, pasirinkdami jiems labiausiai patinkantį spalvų perteikimo variantą. Leonardo da Vinčio pasakas seks literatūrologas Kęstutis Urba, per interaktyvią paskaitą bus demonstruojamos optinės iliuzijos, gvildenami kontroversiški klausimai: kodėl žmogus mato iliuzijas? Ar tai reiškia, kad jam yra dar daug kur tobulėti? O gal smegenų gebėjimas taip interpretuoti regimą vaizdą kaip tik leidžia mums geriau orientuotis aplinkoje?

Per kitus renginius festivalio dalyviai susipažins su Lietuvos kosmoso mokslo ir technologijų instituto bepiločių lėktuvų taikymo pavyzdžiais, jiems bus pateikta Vilniaus Dominikonų bažnyčios ir laidojimų istorija ir šiuo metu vykdomų tyrimų pirmieji rezultatai. Dalyviai turės galimybę lankytis biofarmacijos įmonėse, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Žmogaus ir medicininės genetikos katedros laboratorijose, Liepiškio palydovinio ryšio teleporto ir duomenų centre, Klaipėdos universiteto mokomajame burlaivyje „Brabander“ ir daugelyje kitų įdomių vietų.

Į festivalį taip pat atvyksta ir paskaitas skaitys Varšuvos universiteto mokslininkai.

Registracija į renginius vyksta telefonu 8-644 84345 arba festivalio tinklapyje www.mokslofestivalis.eu/festivalio-naujienos/mokslo-festivalio-programa-601.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)