Rusijos vicepremjeras siūlo Mėnulyje kurti bazę  (17)

Aukštas Rusijos pareigūnas siūlo Mėnulyje kurti kosminę stotį ir taip atgaivinti su sunkumais susiduriančią Maskvos kosminę programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai paskirtas vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas, anksčiau buvęs pasiuntiniu NATO, tokį planą pasiūlė duodamas interviu radijo stočiai „Vesti FM“, teigdamas, kad Rusijos kosmoso agentūra turėtų susitelkti į vieną tikslą.

„Siūlyčiau dirbti bandant įgyvendinti vieną didelę užduotį. Tokia užduotimi galėtų tapti, tarkime, stoties Mėnulyje, Mėnulio bazės kūrimas“, – kalbėjo D. Rogozinas.

„Kodėl nepabandžius dirbti mikrogravitacijos sąlygomis? Kodėl nesukūrus didelės stoties, kuri būtų gamtiniame Žemės palydove?“ – siūlė jis ir pridūrė, kad tai galėtų būti „bazė tolimesniems šuoliams, tam tikras mazgas“.

Jis kalbėjo praėjus dienai po to, kai premjeras Dmitrijus Medvedevas sukritikavo šalies kosmoso pramonę, patyrusią visą eilę žeminančių nesėkmių, tarp kurių – 10 per pusantrų metų prarastų palydovų ir krovininis laivas „Progress“, sudužęs pernai.

Anot D. Medvedevo, tokia situacija yra „nepriimtina“. Jis įspėjo, kad Rusijos kosmoso agentūra „neleistų finansavimo vėjais“.

D. Rogozinas teigė, kad tokai Mėnulio programa „paskui save patrauktų ir mokslą bei pramonę“, „leistų šaliai išsilaisvinti iš tam tikrų problemų gniaužtų, kuriuose buvome pastaruosius 20 metų“.

„Rusija galiausiai turi suformuluoti, ko ji nori iš kosmoso. Apibrėžti tikslus, ką bandome pasiekti“, – kalbėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)