Apendicitą galima išgydyti antibiotikais  (0)

Aštuoniais iš dešimties atvejų apendicitą galima gydyti antibiotikais, o ne operuoti, teigia tyrimą atlikę medikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas parodė, kad nors tradiciškai apendicitas gydomas kirmėlinę ataugą išpjaunant, gydymas antibiotikais gali būti toks pat efektyvus, rašo telegraph.co.uk.

Jeanette Hansson iš Geteborgo universiteto analizavo dvi klinikines studijas, kurių tyrimo dalyviai buvo suaugę pacientai, kuriems diagnozuotas ūminis apendicitas.

Ji palygino tuos, kurie buvo gydomi vien antibiotikais, ir tuos, kurie buvo operuoti ir tuomet gydomi antibiotikais.

Anot mokslininkės, daugumai pacientų gydymas antibiotikais buvo toks pats efektyvus kaip ir operacija.

„Kai kurie pacientai taip negaluoja, kad operacija yra būtina, tačiau 80 proc. pacientų, kurie gali būti gydomi antibiotikais, visiškai pasveiksta“, – tvirtina J. Hansson.

Jos tyrimas taip pat parodė, kad antibiotikais gydomi pacientai rečiau susiduria su komplikacijomis nei tie, kurie operuojami.

Rizika, kad apendicitas pasikartos per 12 mėnesių po gydymo antibiotikais, siekia nuo 10 iki 15 proc., tačiau J. Hansson pažymi, kad vaistai vis tiek perspektyvi alternatyva operacijai.

„Svarbu pažymėti, kad tyrimai rodo, kad pacientai, kuriems prireikia operacijos, nes apendicitas atsinaujina arba dėl to, kad antibiotikai nepadeda, nerizikuoja susidurti su jokiomis papildomomis komplikacijomis nei tie, kurie išoperuojami iš karo“, – teigia ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)