Garso įrašai iš Tarptautinės kosminės stoties: nuolatinis triukšmo fonas ir Kalėdinė daina (Audio)  (0)

Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) dirbantis astronautas Chrisas Hadfieldas 2012 metų pabaigoje į Žemę atsiuntė dvi garsines naujienas, sulaukusias didelio susidomėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 25 dieną jis tapo pirmuoju žmogumi, kosmose įrašiusiu dainą. Kanadietis dar prieš išvykdamas į TKS žadėjo, kad net ir kosmose nepamirš savo pomėgio muzikai. Kanadietis į kosmosą išskrido gruodžio 19 dieną – jis prisijungė prie 34 ir 35 ekspedicijų.

Ten jis praleis ateinančius penkis mėnesius. Beveik pusei metų Ch.Hadfieldas atsiskirs ne tik nuo šeimos, bet ir nuo „Max Q“ bei „Bandella“ – dviejų muzikos grupių, kurias jis yra subūręs su draugais astronautais.

Tačiau laimei, Ch.Hadfieldui neteks visiškai apleisti muzikos. Stotyje, kuri skrieja maždaug 350 kilometrų atstumu nuo Žemės, jau jo lauks muzikinis suvenyras iš Kanados – „Larrivée Parlor“ akustinė gitara, kuri į TKS nusiųsta dar 2011-aisiais metais. Ch.Hadfieldas, į kosmosą kilęs jau du kartus, gitara žada groti laisvalaikiu.

 

Vėliau Ch.Hadfieldas internete patalpino ir keliolikos sekundžių garso įrašą iš TKS, kuriame galime girdėti, koks triukšmas nuolat lydi astronautus.

Jeigu manėte, kad aplink Žemę skriejančioje stotyje tvyro rami tyla, tai labai klystate. Įrašas rodo, kad astronautai turi priprasti kasdien būti nuolatiniame negarsiame triukšme. Daugiausiai jį kelia besisukantys ventiliatoriai ir oro bei aušinimo sistemos siurbliai, kurie reikalingi tam, kad astronautai galėtų kvėpuoti TKS.

Ch.Hadfieldas pažymi, kad tyliausia yra tose patalpose, kuriose astronautai miega – jose įrengti „kokonai“, kuriuos uždarius beveik nesigirdi jokių pašalinių garsų. Jis taip pat atskleidė, kad pati garsiausia patalpa TKS – tualetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: