Suabejota teorija, kad mūsų protėviai susigiminiavo su neandartaliečiais  (4)

Nauji radiniai paskatino suabejoti teorija, kad mūsų protėviai prieš tūkstančius metų susigiminiavo su neandartaliečiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai dar kartą ištyrė dviejose vietose Ispanijoje rastus kaulus ir nustatė, kad jie kur kas senesni nei manyta, informuoja guardian.co.uk.

Dabar mokslininkai teigia, jog tame regione, kuriame buvo rasti kaulai, žmonės ir neandartaliečiai negalėjo gyventi vienu metu. Manoma, kad neandartaliečiai buvo seniai pasitraukę iš tos vietos, kai pasirodė pirmieji homo sapiens.

Nuo dešimto praėjusio amžiaus dešimtmečio mokslininkai manė, kad prieš 30 000 metų neandartaliečiai rado prieglobstį Pirėnų pusiasalyje, o paskui išmirė. Šiuolaikinių žmonių protėviai toje vietoje buvo apsigyvenę Ispanijoje 10 000 metų anksčiau, tad neandartaliečiai galėjo susimaišyti su žmonėmis.

Tačiau naujausiais Oksfordo universiteto mokslininkų tyrimų duomenimis, neandartaliečių dabartinės Ispanijos teritorijoje nebeliko maždaug prieš 45 000 ar 50 000 metų.

Manyta, jog dabartiniai žmonės turi neandartaliečių genų dėl susikryžminimo. Kitų mokslininkų nuomone, neandartaliečiai ir šiuolaikiniai žmonės turi ta patį geną, nes turėjo bendrus protėvius, kurie galėjo gyventi Šiaurės Afrikoje.

Neandartaliečiai ir šiuolaikiniai žmonės yra tolimi senovės žmonių porūšiai. Manoma, kad abu porūšiai emigravo iš Afrikos į Euraziją, tik skirtingu laiku.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)