Saulės vaizdai iš... vieno vyruko kiemo (Foto)  (6)

Po tokio kalibro fotografijomis paprastai puikuojasi iki skausmo žinomos abreviatūros (NASA, ESA ir pan.). Tačiau šie kadrai išskirtiniai tuo, kad juos užfiksavo ne kuris nors iš milijardus kainavusių kosminių zondų, o vieno vyruko fotoaparatas, pastatytas jo namo kieme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuos įspūdingus Saulės vaizdus pro teleskopą su filtru ir internetine vaizdo kamera savo kieme užfiksavo Alanas Fridmanas (Alan Friedman) iš Bafalo (Niujorkas, JAV). Bene svarbiausias komponentas šio astrofotografijos mėgėjo ekipuotėje - saulės filtras " Hydrogen Alpha ". Jis blokuoja visus spindulius, išskyrus labai siaurą regimojo spektro ruoželį raudonajame spektro gale.

"Mūsų atmosfera yra milžiniškas trukdis mėginant didele raiška nufotografuoti tolimus objektus, - pasakoja unikalių fotografijų autorius. - Tačiau aš per labai trumpą laiką padarau labai daug kadrų - taip aš apeinu atmosferos sūkuriavimo sukuriamus vizualinius trikdžius. Kiekviena fotografija atrinkta iš ne vieno tūkstančio kadrų. Daugelis tų kadrų yra niekam tikę - juos sugadina nuo įkaitusių stogų ar asfalto sūkuriuojantis oras. Tačiau tarp tų tūkstančių pasitaiko vienas kitas ryškesnis kadras. Peržiūriu visus iki vieno kadrus ir atsirenku ryškiausius. Jie tampa mano fotografijų žaliava."

Tokio uolaus triūso ir kantrybės rezultatai - kvapą gniaužiantys. Ypač turint omenyje, kad jų autorius - astrofotografas-mėgėjas.

Daugiau Alano Fridmano kadrų rasite autoriaus svetainėje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(61)
(0)
(2)

Komentarai (6)