TED konferencijoje pademonstruota optinio nematomumo technologija (Video)  (2)

Gana įdomią technologiją Los Andžele (Kalifornija, JAV) vykstančioje konferencijoje TED 2013 (Technology, Education and Design) pristatė Nanjano techninio universiteto (Singapūras) specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapio Telegraph.co.uk teigimu, buvo pademonstruota, kaip kubelis ir kalcito kristalo sugeba paslėpti už jo esančius daiktus, t.y. optiškai juos padaro nematomais. Kristalo struktūra padaryta tokiu būdu, kad šviesos spinduliai iškraipomi, taigi jie apgaubia objektą ir nesukuria matomų siūlių ar kitų optinių nesklandumų.

Kaip visa tai atrodo, galima pamatyti žemiau pateiktame vaizdo klipe:

Projekto vadovas – profesorius Baile Zhang – papasakojo, kad pati idėja gimė juokaujant, tačiau vėliau jis kartu su kolegomis padarė išvadą, kad pastarasis sprendimas gali tapti puikia užduotimi, kurią vertėtų išspręsti. Pirmiausia, žinoma, projekto rezultatai gerai tiktų karinio kamufliažo sukūrimui, tačiau pastaroji technologija gali būti pritaikyta ne tik karo sferoje. Pats profesorius pasiūlė visa tai panaudoti optinio pluošto sistemose ir skaitmeninėse kamerose.

Pats profesorius pripažįsta, kad projektas yra dar labai ankstyvoje stadijoje, taigi dabar darbuojamasi tam, kad būtų galima paslėpti didesnius daiktus, t.y. sukurti didesnį optinio nematomumo lygį. „Vis dar yra daug ribojimų, ir aš neturiu atsakymų, kaip juos išspręsti“, – prisipažino profesorius Baile Zhang. „Šiame etape tai yra geriausia, ką mes galėjome padaryti. Dar laukia tolimas kelias, kol visa tai mes galėsime panaudoti praktikoje. Vis tik visi šios srities mokslininkai, įskaitant ir mane, progresuoja, nors ir lėtai“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: