Fotomenininkas pavaizdavo, kaip po 100 tūkst. metų turėtų atrodyti žmogus  (6)

Taip, kaip žmogaus veidas pasikeitė nuo akmens amžiaus laikų, taip jis keisis ir tolimesnėje ateityje, rašo „The Dailymail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu žmogaus smegenys yra tris kartus didesnės nei buvo mūsų primatų protėvių, todėl ir šiuolaikinio žmogus galva yra kur kas didesnė.

Tad kaip atrodys žmonės praėjus 20, 60 ar net 100-ui tūkstančių metų? Šį klausimą uždavė garsus menininkas ir tyrinėtojas Nickolay Lammas kalbėdamas su Alanu Kwanu, kuris Vašingtono universitete yra įgijęs kompiuterinės genomikos daktaro laipsnį. Remdamasis jo atsakymais, N. Lammas sukūrė nuotraukų seriją, kurioje pavaizduota, kaip po 100 tūkstančių metų atrodys žmonės.

Daktaras A. Kwanas įsitikinęs, kad ateityje pats svarbiausias žmogaus evoliucijos elementas bus bandymas suderinti natūralią evoliuciją ir žmogaus biologiją, siekiant patenkinti visus žmogaus poreikius.

Kai genetinė inžinerija taps visiškai įprastu dalyku, žmogaus veidas labai stipriai priklausys nuo žmonių skonio, o kakta, kaip tikina A. Kwanas, plečiantis smegenims bus vis didesnė.

Jei žmonija visiškai tobulai išvystys genetikos mokslą, žmogaus veidas turėtų tapti itin patrauklus, praktiškai tobulų bruožų: su tiesia nosimi, skvarbiomis akimis ir nepriekaištingai simetriškas.

Anot genomikos daktaro laipsnį turinčio A. Kwano, žmogui evoliucionuojant, labiausiai turėtų pasikeisti jo akys, jos taptų kur kas didesnės nei yra dabar, taip nutiktų todėl, kad žmonija kur kas rečiau matytų saulę.

Ateityje pasikeistų ne tik akių dydis, tačiau ir tam tikros jų funkcijos, akys labiau blizgėtų, kad žmogus geriau matytų prietemoje ir atsirastų šoniniai akių vokai, kurie turėtų apsaugoti akis nuo kosminių spindulių. Žmogaus oda taip pat turėtų tapti kiek storesnė, kad apsisaugotų nuo kenksmingų ultravioletinių spindulių vis retėjant apsauginiam ozono sluoksniui.

Remiantis žurnalu „Forbes“, ateityje žmonija turės ir daugiau funkcinių poreikių, pavyzdžiui didesnės šnerves lengvesniam kvėpavimui ne mūsų planetos aplinkoje.

Žmogui tobulėjant genetikos srityje, prognozuojama, kad ateityje tėvai netgi galės pasirinkti, kokios akių ar plaukų spalvos norėtų savo vaikui.

Vis dėlto netgi ir žengdami technologijų keliu, anot A. Kwano, žmonės vis tiek norės išlikti kiek įmanoma natūralesni, todėl net ir po oda implantuoti įvairūs prietaisai būtų praktiškai nepastebimi.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(3)
(0)

Komentarai (6)