Į artimiausią potencialiai gyvenamą planetą mokslininkai siųs animuotą .gif rinkmeną  (0)

2008 metais NASA nusprendė į kosmosą išsiųsti vieną iš šiuolaikinio meno šedevrų - „The Beatles“ 1969 metų dainą „Across the Universe“. O praėjus penkeriems metams kosmoso erdvėmis savo kelionę pradėjo vienas iš šiuolaikinio interneto pamatų – animuota .gif formato rinkmena.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-06-19 Į artimiausią potencialiai gyvenamą planetą mokslininkai siųs animuotą .gif rinkmeną  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinutę antradienį išsiuntė gigantiškas radijo siųstuvas – tai pirmas projekto „Lone Signal“ veikimo etapas. Projekto tikslas – susisiekti su nežemiškomis civilizacijomis, rašo „The Verge“.

Rinkmena siunčiama link planetos Gliese 526 – tai yra potencialiai gyvenama planeta, nuo mūsų nutolusi „tik“ 17,6 šviesmečių atstumu. Taigi, žinutė šios planetos paviršių turėtų pasiekti 2031 metais.

Animuotoje rinkmenoje matomas plinkantis vidutinio amžiaus vyras, besikasantis savo ausį. Rinkmenos pavadinimas - „Žmonės stebi skaitmeninį meną“. „Lone Signal“ pirmam duomenų perdavimui pasikvietė konceptualaus meno atstovą ir šios .gif rinkmenos autorių Kimą Asendorfą.


O jeigu jus išgąsdino, kad nežemiška civilizacija pagal tokią rinkmeną susidarys labai jau prastą nuomonę apie mūsų civilizaciją – stokite į eilę. Už nedidelę kainą „Lone Signal“ priims ir jūsų žinutę, kuri bus ištransliuota į kosmoso erdves.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)