„SpaceX“ sėkmingai paleido modernizuotą „Falcon“ raketą (Video)  (0)

Privati JAV kosminių skrydžių bendrovė „SpaceX“ modernizuota raketa „Falcon 9“ sėkmingai iškėlė į orbitą Kanados mokslinį palydovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „SpaceX“ atstovų, naujoji „Falcon 9“ raketos modifikacija 1.1 gavo 60 proc. galingesnius variklius, naujas avionikos sistemas, didesnes raketinio kuro talpyklas, todėl gali kelti į orbitą 30 proc. didesnės masės naudingąjį krovinį nei iki šiol. Tuo tarpu tokio skrydžio kaštai išliko beveik nepakitę lyginant su ankstesniąja „Falcon 9“ modifikacija.

Sekmadienį vakare Lietuvos laiku į orbitą iškeltas Kanados palydovas „Cassiope“ skirtas jonosferos, Žemės magnetinio lauko pokyčių ir „kosminių orų“ tyrimams, sakoma bendrovės pranešime. Kartu į orbitą buvo paleisti ir 5 mažesni palydovai. „SpaceX“ atstovų teigimu, naujosios raketos modifikacijos skrydis tam tikra prasme buvo bandomasis: sėkmingas palydovų iškėlimas patvirtino, kad naujosios raketos sistemos veikia normaliai.

Naujosios „Falcon 9“ modifikacijos paleidimas kainuoja apie 56 mln. JAV dolerių, ji gali kelti į orbitą iki 13 tonų krovinius. Ankstesnioji „Falcon 9“ raketa galėjo skraidinti iki 10 tonų naudingąjį krovinį.

„SpaceX“ planuoja spalio mėnesį naująja „Falcon 9“ raketa į geostacionarią orbitą iškelti ryšių palydovą. „SpaceX“ gamina „Falcon 9“ raketas ir „Dragon“ krovininius kosminius laivus, kuriais į Tarptautinę kosminę stotį gabenami kroviniai. „Dragon“ gali gabenti iki 6 t masės krovinių. Bendrovė ketina pagaminti ir pilotuojamą „Dragon“ modifikaciją, kuria į TKS galėtų atskristi JAV astronautai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: