Tiesiamas dar vienas privatus greitkelis į TKS (Video)  (0)

Sekmadienį į vaiskiai žydrą dangų virš Virdžinijos valstijos pakrantės (JAV) sėkmingai pakilo raketa „Antares“, sukurta privačios bendrovės „Orbital Sciences“ - taip savo gyvavimą pradėjo nauja raketinė sistema, kurios tikslas yra užtikrinti Tarptautinės kosminės stoties (TKS) aprūpinimą atsargomis, rašo spaceflightnow.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis bandomasis „Antares“ raketos startas yra itin svarbus bendras „Orbital Sciences“ ir NASA žingsnis siekiant sukurti dvi komercines kosmoso transportavimo sistemas stoties tiekimui užtikrinti, taip pakeičiant didžiąją dalį galimybių, kurių atsisakyta 2011 metais nutraukus daugkartinio naudojimo erdvėlaivių programą.

„Šiandienos sėkmingas bandymas – tai dar vienas reikšmingas žingsnis NASA plane atsargų ir astronautų gabenimą į TKS vykdyti padedant privačioms JAV bendrovėms, taip sugrąžinant šį svarbų darbą į JAV, kur jam ir vieta“, - oficialiame pareiškime sakė NASA vadovas Charlesas Boldenas.

Komercines atsargų ir astronautų gabenimo paslaugas NASA teiks dvi bendrovės - „Orbital Sciences“ ir „SpaceX“. Pastaroji jau atliko du sėkmingus krovinių gabenimo į TKS skrydžius.

„Šiuo bandymu ne tik įrodėme, kad mūsų strateginis kosmoso tyrimų planas vykdomas sėkmingai, bet ir atidarėme JAV naujausią kosmodromą, iš kurio galima vykdyti skrydžius į TKS, taip suteikiant naujų galimybių komercinėms ir vyriausybinėms reikmėms“, - sakė NASA vadovas.

„Orbital Sciences“ jau šią vasarą ketina dar kartą vykdyti „Antares“ raketos su „Cygnus“ kapsule skrydį – šįkart iki pat TKS. Sėkmės atveju bus vykdomi dar aštuoni pilnaverčiai krovinių gabenimo į TKS skrydžiai naudojant „Amtares“ raketas ir „Cygnus“ kapsules.

Prieš patvirtinant, kad raketos ir kapsulės skrydis link kosminės stoties yra leistinas, NASA bei bendrovės inžinieriai turės išanalizuoti bandomojo skrydžio duomenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)