Tiesioginė Žemės vaizdo transliacija iš kosmoso tampa tikrove  (0)

Kompanija „UrtheCast“ įgyvendina savo vėluojantį planą pradėti Žemės vaizdo transliacijas iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS). Pirmadienį iš Baikonuro kosmodromo Kazachstane paleistas rusų krovininis erdvėlaivis „Progress“, gabenantis dvi vaizdo kameras, pranešė BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš jų fiksuos aukštos raiškos vaizdą ir gebės skirti iki vieno metro dydžio detales Žemėje. Kanadiečiai iš to tikisi uždirbti, tačiau internete bus galima ir nemokamai stebėti vaizdus, kuriuose bus matyti mūsų mėlynoji planeta. Nors tiek palydovai, tiek internetas nėra nauja, tokia galimybė bus sudaryta pirmą kartą.

TKS apskrieja Žemę 16 kartų per parą, o kameros per parą generuos iki 150 klipų po 90 sekundžių.

Portalo C.NET teigimu, Kanados įmonė be to nemokamai siūlys ir pagreitinto vaizdo klipus, bus galima užsisakyti pranešimą į elektroninį paštą kai atsiras medžiagos, kurioje matyti jums rūpima vietovė, pavyzdžiui, kai TKS praskries virš Rytų Europos.

„UrtheCast“ taip pat siūlys mokamas paslaugas tiems, kuriems virtualiojo turizmo nepakanka. Bus galima užsisakyti vaizdo medžiagą iš tam tikrų vietovių. Jų galėtų norėti televizijos kompanijos savo naujienų reportažams apie, pavyzdžiui, tokius įvykius kaip supertaifūnas „Haiyan“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(15)
(0)
(0)

Komentarai (0)