Optinės iliuzijos, kurios "išduria" net ir katiną (Video)  (3)

Jei žiūrėdami į šiuos objektus pamanysite, kad jie juda – jums už tai bus atleista. Nes jos apkvailina ne katiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto šios hipnotizuojamai judančios formos iš tikrųjų yra statiškos ir visai nejuda. Tai – nejudantys paveikslėliai, virš kurių traukiama perregimos medžiagos lakštas. Judesio iliuzija susidaro todėl, kad perregimas lakštas padengtas juodomis lygiagrečiomis linijomis. Jos keičia po lakštu likusio piešinio vaizdą, kai slenka piešinio paviršiumi.

Šių optinių iliuzijų autorius – "YouTube" tyruose besidarbuojantis iliuzionistas Brusspupas. Jis neslepia iliuzijų idėją pamatęs vienoje knygoje.

"Mane jos taip sužavėjo, kad nusprendžiau panašių susikurti pats, - pasakoja Brusspupas. Nors iliuzionistai profesionalai savo triukų paslaptimis nesidalija, savojo triuko esmę jis atskleidė visiems, kam tai įdomu.

Pasak jo, kiekvieną animaciją sudaro 6 dalys. Juodos linijos ant skaidraus lakšto tarsi "sukarpo" šešių dalių vaizdą. Taip yra todėl, kad tarp juodų linijų palikti mažyčiai tarpeliai. Jis ir sudaro iliuzija, kad piešinio fragmentas "atkerpamas". Traukiant lakštą piešinio paviršiumi, susidaro "atkirptų" dalių judėjimo iliuzija.



"Optinės iliuzijos kalba visomis kalbomis, - savo susižavėjimą iliuzionistiniais triukais aiškina Brusspupas. – Kiekvieną mano vaizdo siužetą gali žiūrėti ir be žodžių suprasti bet kurios pasaulio šalies pilietis."

Beje, prieš keletą savaičių Brusspupas sugalvojo, kaip modifikuoti seną skystųjų kristalų ekraną ir 3D akinius taip, kad vaizdas ekrane būtų matomas tik tam, kuris užsidėjęs 3D akinius. Apie tai jis pasakoja kitame vaizdo siužete.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(0)
(3)

Komentarai (3)