Lietuviškas palydovas kainavo kaip naujas „Audi”  (0)

„Lituanica Sat-1” vadovas Vytenis Buzas „Žinių radijo” laidoje „Ryto ekspreso” sakė, kad šiek tiek jaudinasi prieš mėginimą užmegzti ryšį su palydovu. Pašnekovo teigimu, toliau bus stengiamasi išgirsti radijo švyturėlį, kuris pypsi FM Morzės abėcėlės kodu, informuodamas apie esamą situaciją palydove. Kitais žodžiais tariant, jis veikia kaip klasikinis telegrafas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš principo mes išsibandysime lietuviškas technologijas. Tai nėra labai didelę mokslinę reikšmę turintis eksperimentas, tai labiau yra technologinis eksperimentas, kurio metu mes išsibandysime lietuviškas technologijas, lietuviškus sprendimus ir vietoje gamintus elektronikos komponentus“, - pasakojo pašnekovas.

„Iš šešių plokščių, skrendančių palydove, keturios yra gamintos Lietuvoje, saulės baterijos yra gamintos Lietuvoje, korpusas taip pat. Tiesiog išsibandysime vietines lietuviškas technologijas. Pasižiūrėsime, kaip mums sekasi, kaip ta elektronika gyvuoja kosmoso sąlygom ir tiesiog suvoksime savo jėgas“, - sakė V. Buzas.

Pašnekovo teigimu, sunku būtų pasakyti, kiek iš viso kainavo „Lituanica Sat – 1“ projektas, kadangi prie jo prisidėjo daug geros valios žmonių. Visgi V. Buzas išdrįso atskleisti sumą.

„Aš manau, kad būtų kaip geras naujas „Audi“ automobilis, kažkas tai tokio. Kaina turėtų būti panaši“, - juokėsi „Lituanica Sat-1” vadovas.

Penktadienį, 10 val. 48 min. palydovas pirmą kartą praskrido virš Lietuvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)