„McDonalds“ paaiškino, kodėl jų mėsainiai nepūva metų metus  (20)

„McDonald's“ mėsainiai gali stovėti metų metus ir nesupūti. Šios bendrovės atstovai pateikė paaiškinimą, kodėl taip yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų pradžioje alternatyvios medicinos specialistai Nebraskoje pranešė demonstruojantys 2 metų senumo „McDonald's“ „Happy Meal“ rinkinį vildamiesi atbaidyti pacientus nuo greitojo maisto. Patiekalas atrodo visiškai nepakitęs.

Taip pat praėjusiais metais pasaulį apskriejo istorija apie 14 metų senumo „McDonald's“ mėsainį, kuris per tiek laiko nesupuvo.

Davidas Whipple, žmogus išsaugojęs šį mėsainį, sako, kad tai bus relikvija jo anūkams. Pavyzdys, kuris puikiai iliustruoja, kad greitas maistas yra kimšte prikimštas konservantų ir chemikalų.

Tačiau Kanados „McDonald's“ atstovai pateikė alternatyvų aiškinimą klientui, kuris jiems rašė ir teiravosi, kodėl kompanijos mėsainiai nepūva.

Jie rėmėsi daktaro Keitho Warrinerio, tyrinėjančio maisto technologiją ir kokybę, paaiškinimu: „Internete buvo daugybė vaizdo įrašų ir nuotraukų apie tai, kad paliktas ilgesniam laikui „McDonald's“ mėsainis nepūva, nes yra prikimštas chemikalais. Realybė yra tokia, kad „McDonald's“ mėsainiai, gruzdintos bulvytės ir vištiena, taip kaip ir kiti produktai, pūva laikomi tam tikromis sąlygomis,“- tikino profesorius.

K.Warrineris teigė, kad iš tikrųjų, mikrobai, kurie sukelia puvimą, yra labai panašūs į mus, nes jiems reikia vandens, maisto medžiagų, šilumos ir laiko augti. Jei mes panaikintume vieną ar daugiau iš šių elementų, mikrobai negalėtų augti ir sugadinti maisto.

Profesiorius aiškina, kad „McDonald's“ mėsainio atveju, mėsos paplotėlis praranda vandenį, kuris išeina garų pavidalu kepimo metu. Bandelė, žinoma yra duonos produktas. Ją skrudinant prarandama dalis drėgmės. Tai reiškia, kad po apdorojimo mėsainis yra beveik sausas. Paliktas kambaryje jis netenka dar daugiau vandens, nes daugumos pastatų viduje drėgnumas yra ne didesnis nei 40 procentų. Taigi, esant drėgmės trūkumui, mėsainis paprasčiausiai išdžiūva, o ne supūva.

„Netenkant drėgmės, mes atimame elementą reikalingą mikrobams vystytis ir gadinti maisto produktus. Todėl norint sugadinti „McDonald's“ mėsainį, paprasčiausiai reikia išsaugoti jo drėgmę. Tai galima padaryti jį įvyniojant į maistinė plėvelę ir apsaugant vandenį nuo išgaravimo. Arba laikant jį itin drėgnoje aplinkoje, tokioje kaip jūsų vonia. Jei tokį eksperimentą pakartosite su namų gamybos mėsainiu, turinčiu panašų kiekį drėgmės kaip McDonald's sumuštinis, jūs gausite panašius rezultatus,“- pasakojo mokslininkas.

Maisto tinklaraštis „A Hamburger Today“ taip pat padarė keletą eksperimentų, kurie parodė, kad nepūnančių mėsainių fenomenas nėra būdingas tik „McDonald's“. Tinklaraštyje rašoma: „Pasirodo, kad nepūva ne tik įprasti „McDonald's“ mėsainiai, bet ir namuose gaminti. Vienas iš penkių bandomųjų mėsainių šiek tiek susitraukė (ypač jautienos paplotėliai), tačiau nebuvo jokių irimo ženklų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(59)
(18)
(41)

Komentarai (20)