Pristatytas pirmasis „SpaceX“ erdvėlaivis „Dragon V2“, astronautus gabensiantis į TKS (Video)  (2)

Pristatytas Elono Musko bendrovės „SpaceX“ erdvėlaivis „Dragon V2“, kuris į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) gabens krovinius ir astronautus. Tai pirmasis erdvėlaivis, kuris galės žmones kelti į TKS ir grąžinti atgal į Žemę, praneša CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai didelis žingsnis į priekį technologijų srityje“, – per pristatymą kalbėjo E. Muskas. Pasak jo, „Dragon Version 2“ gali į TKS nugabenti 7 astronautus.

Vienas iš didžiausių skirtumų nuo ankstesnių „SpaceX“ gamintų erdvėlaivių modelių yra tas, kad „Dragon V2“ bus daugkartinio naudojimo, o tai gerokai sumažins išlaidas.

Dėl savo variklių ir kitų technologijų, kurios leis sulėtinti grįžimą į Žemės orbitą kontroliuoti leidimąsi, erdvėlaivis galės nusileisti ne tik specialiose stotyse – visai kaip sraigtasparnis.

„Kol mes išmetinėsime raketas ir erdvėlaivius, niekada neturėsime priėjimo į kosmosą – tai mums bus per brangu“, – kalbėjo E.Muskas.

Jo erdvėlaivis turi ir aibę įvairiausių dubliavimų. Tarp jų yra ir „Superdraco" variklis, iš kurių po du bus kiekviename iš „Dragon V2“ erdvėlaivių. Jeigu vienas variklis išsijungs, vietoje jo įsijungs kitas, o jei nebeveiks nė vienas, erdvėlaivis išskleis parašiutą, kuris leis astronautams saugiai nusileisti ant žemės.

Erdvėlaivį kūrė bendrovė „SpaceX“. Ji jau įgyvendino trečdalį iš dvylikos kelionių į Tarptautinę kosminę stotį, kurių sutarimai su NASA siekia 1,6 mlrd. dolerių. Tačiau visų šių misijų metu buvo keliami tik kroviniai, o raketos buvo nepilotuojamos.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(31)
(0)
(31)

Komentarai (2)