Lietuviška lapė prieš bepilotį skraiduolį: serbentų plantacijose ties Radviliškiu iš oro susekta smalsi rudoji (Video)  (0)

Kontaktas su, Lietuvos miškų gyvūno akimis, neatpažintu skraidančiu objektu (NSO), prasidėjo netikėtu plėšrūno manevru: išvydusi nematytą skrajūną, snapė drąsiai nubindzeno paskui tolstantį objektą. Bet kai šis staiga pakeitė kryptį ir pradėjo artintis prie netikėtai pasirodžiusios lapės, ši metėsi į serbentų krūmus ir... Taip prasidėjo azartiškos "Pagauk mane" gaudynės-slėpynės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos.lt skaitytojas Saulius Zaura redakcijon atsiuntė nuotaikingą besibaigiančios vasaros vaizdo medžiagą iš vaizdingų serbentynų netoli Radviliškio. Vynuogynų peizažus primenanti statiška panorama iš oro netrukus virto žaismingos persekiojimo operacijos lauku. Mat, vos įjungus į orą pakilusio bepiločio skraiduolio filmavimo kamerą, kadruose sušmėžavo rusvas siluetas. Lapė.

"Tik pradėjus mediakopteriu filmuoti didžiulį serbentyną greta Radviliškio (08.21 d.). ekrane pastebėjau įsibrovėlį besivejančią smalsiąją lapę, - rašo vaizdo medžiagos autorius Saulius. – Visas gaudynių-slėpynių procesas – filmuke. Filmavimo metu nei gyvūnai, nei dronai nenukentėjo :)"

Skraiduoliui pradėjus artintis prie lapės, plėšrūnė nematyto skrajūno išsigando ir dėjo į krūmus, kurių serbentų plantacijoje netrūksta. Tačiau po kelių akimirkų ir bandymų slėptis išgąstį vėl įveikė smalsumą – kas čia toks, vis dėlto, taip įkyriai zvimbia iš paskos?

Rudoji pasitaikė išties smalsi: per maždaug 1,5 min. įsitikinusi, kad NSO nesikandžioja, o bėgioti kaip patrakusiai ne taip jau ir verta, kūmutė, karpydama stačiomis ausimis, smalsiai apžiūrinėjo įžūlų serbentynų įsibrovėlį ir net prisėdo tarpuvagėje. Galiausiai dar kelias minutes pauostinėjusi orą ir palaukusi – gal nutiks kas įdomesnio? – smagų vaizdelį padovanojusi pūstauodegė gręžiodamasi nurisnojo netoliese žaliuojančio miško link.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (0)