Šokiruojančios sekso tradicijos iš viso pasaulio  (0)

Pasaulyje galybė kultūrų, išpažįstančių skirtingus papročius ir tradicijas. Tačiau kai kurios seksualinio elgesio normos ne juokais šokiruoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Papua Naujoji Gvinėja, sambių gentis: spermos gėrimas. Norėdami tapti vyrais, šios primityvios genties berniukai, sulaukę 7-erių metų amžiaus atskiriami nuo motinų ir visų juos supančių moterų aplinkos bei dešimčiai metų apgyvendinami su vyrais. Anot šios genties atstovų, per šį laikotarpį berniukų organizmas visapusiškai išsivalo nuo neigiamų dalykų, kuriuos į jų gyvenimą atnešė moterys. Šiam tikslui pasiekti jų kūnas persmaigstomas ir papuošiamas auskarais. Galiausiai į vyrų tarpą įstoti norintys jaunuoliai turi nuryti savo vyresniųjų spermos, kuri, tikima, sustiprina augimą ir jėgą.

Įdomu, jog vartodami didelį kiekį cukranendrių jie patiria reguliarų kraujavimą iš nosies, lygiai taip pat kaip ir moterys menstruacijų metu. Praėjus dešimčiai metų vaikinai grįžta atgal į gentį ir toliau gyvena visiems įprastą gyvenimą.

Intymūs apipjaustymo ritualai vyriškumui pasiekti – Australija. Mardudjara genties aborigenai barbariškai apipjaustomi ir priverčiami nuryti dalį savo apyvarpės. Kai penis sugyja, jis iš apačios įpjaunamas išilgai – kartais net per visą ilgį iki pat kapšelio, o kraujas varvinamas į ugnį, taip tikintis apvalymo. Nuo tada vyras šlapinasi nebe per šlapnę kaip įprasta, o per penio apačią.

Papua Naujoji Gvinėja. Gentis, kurioje seksu vaikai užsiima sulaukę vos šešerių. Mergaitės lytinį gyvenimą įprastai pradeda 6-8 metų, berniukai 10-12 metų amžiaus. Seksu užsiimama tik tada, kai berniukai to nori, šiuo atveju į mergaičių poreikius nekreipiama dėmesio. Tiesa, lytiškai santykiauti galima tik su žmogumi, kilusiu iš to paties socialinio luomo. Tiesa, nors seksu užsiiminėti leidžiama kada tik panorėjus, kartu pavakarieniauti porai leidžiama tik atšokus vestuves.

Haitis – meilės ir vudu ritualų miestas. Jei kelionės į Haitį metu aplankysite Saut d'Eau krioklius , galite tapti drastiško ritualo liudininkais. Kiekvieną vasarą, liepos mėnesį vudu praktikuojantys žmonės šioje vietoje susirenka išreikšti pagarbą meilės deivei. Ritualo metu žmonės laksto gyvūnų kraujo ir karvių bei ožkų galvų klampynėje. Nesuklysime teigdami, jog toks reginys ne vieną gali supykinti.

Himalajai. Bendruomenė, kurioje broliai dalijasi žmonomis. Psichologai ir genčių tyrėjai teigia, kad beveik visose poliandrinėse bendruomenėse praktikuojama broliška poliandrija, kai keli broliai dalijasi viena žmona. Taip yra ir Himalajuose, kur trūksta žemdirbystei ir ūkininkavimui tinkamos žemės, tad daugiau nei vieną sūnų turinčioms šeimoms grėstų turto padalijimas į visai mažus lopinėlius. Taigi išeitis – surasti vieną žmoną visiems sūnums, kad jie galėtų ir toliau gyventi kartu, o šeimos turtas išliktų nepakitęs.

Vakarų Afrika, vodabių gentis: žmonų vagystės. Vodabių genties, gyvenančios palei Nigerio upės pakrantes Vakarų Afrikoje), vyrai pagarsėję žmonų vagystėmis. Pirmoji vodabių santuoka visuomet būna sutarta tėvų dar vaikystėje ir būtinai turi būti tarp tos pačios šeimos pusbrolių ir pusseserių. Tačiau kasmet per Gerevolo šventę vyrai išsidabina gražiausiais drabužiais, ryškiaspalviu makiažu bei stengdamiesi sužavėti ir atkreipti patinkančių moterų dėmesį. O jeigu pasiseks, galbūt ir pasivogti naują žmoną. Jei naujoji pora sugeba pasprukti nepastebėta, jų ryšys tampa pripažintas visuomenėje.

Senovės Egiptas – vieša masturbacija. Faraonų valdomame senovės Egipte buvo tikima, kad Nilo potvynius ir atoslūgius sukelia Saulės dievo Atumo ejakuliacija. Šis tikėjimas paskatino faraonus rituališkai masturbuotis į Nilo upę, kad būtų užtikrinta jo vandens gausa. Senovės egiptiečiai buvo taip įkvėpti savęs stimuliavimo akto, kad per vaisingumo dievui Minui skirtą festivalį vyrai masturbuodavosi viešai.

Senovės Graikija: nežabojamas homoseksualumas. Antikos laikais graikai, jautę potraukį tos pačios lyties atstovams, visiškai neslėpė savo seksualinės orientacijos. Graikų visuomenė neskirstė asmenų dėl jų seksualinių potraukių arba poelgių pagal lytį, bet veikiau pagal užimamą poziciją sekso metu: kuri pusė aktyvioji (įsiskverbianti), o kuri pasyvioji (į kurią įsiskverbiama). Ši aktyvaus ir pasyvaus priešprieša atspindėjo dominuojančią ir paklūstančiąją visuomenės pusę. Pastaroji be jokios abejonės buvo moteris, kuri simbolizavo jaunystę ir žemesnįjį visuomenės sluoksnį. Vyrai, be jokios abejonės buvo priskiriami aktyviajai ir aukštajai visuomenės klasei.

Senovės Graikija: meilės berniukams. Tai buvo santykiai tarp suaugusio vyro ir paauglio jaunuolio. Berniukas buvo laikomas berniuku“, iki kol galėdavo užsiauginti pilną barzdą. Atėnuose toks vyresnio amžiaus vyras būdavo vadinamas erastes ir jis turėjo auklėti, saugoti, mylėti ir rodyti pavyzdį savo eromenos, kuris kaip padėką dovanodavo savo neblėstančią jaunystę bei seksualinius malonumus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: laikas.lt
laikas.lt
(36)
(25)
(11)

Komentarai (0)