Sodininkai linksmai pamokė besotę voverę (Video)  (1)

Vaizdo klipų portale youtube.com sparčiai populiarėja vaizdo įrašas, kuriame voverė tris minutes stengiasi įkopti į paukščių lesyklą. Iki tol vadinamajai Uolų voverei (Rock squirrel, - angl.) tai sekdavosi lengvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau pastebėję, jog gobšuolė lesykloje ne tik prisikemša pilną pilvą, bet dar ir išsineša pilnus žandus sėklų bei riešutų, sodininkai sugalvojo paprastą ir efektyvų kovos su graužiku būdą.

Jokių brangių ar gyvūnui kenkiančių priemonių - tiesiog sodininkų pora strypą, laikantį lesyklą, ištepė vazelinu – ir nufilmavo atkaklias voverės pastangas juo užlipti.

Pora gyvūnų teisių gynėjus iškart nuramino, jog voverė nepražus – ji vis dar sėkmingai naudojasi dviem kitomis sode esančiomis lesyklomis, o kartkartėmis įsisuka ir sodo daržoves.

Sodininkai panaudojo paprastą, savo sudėtyje kenksmingų medžiagų neturintį vazeliną, panašų į naudojamą lūpų vazelinams gaminti.

„Voverė netrukus nutarė, kad ši lesykla neverta jos pastangų ir paukščiai pagaliau gauna nors kiek palesti. Daugiau strypo vazelinu nebetepame“, - paaiškino Nancy, vienas iš šio trumpo vaizdo klipo autorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (1)