NASA raketą „Antares“ susprogdino tyčia  (0)

Raketa nešėja „Antares“, turėjusi nuskraidinti automatinę krovininę kapsulę į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), sprogo antradienį, praėjus kelioms sekundėms po starto iš komercinio kosmodromo Virdžinijoje. Penktadienio vakarą paaiškėjo, kad raketa sprogo ne dėl konkretaus techninio gedimo pakilimo metu, o buvo susprogdinta pačios NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį sprendimą NASA darbuotojai priėmė po to, kai paaiškėjo, kad raketos viduje - gedimas. Mokslininkai baiminosi, kad raketa gali nukristi ant gyvenamos teritorijos ir sužaloti žmones.

Koks gedimas buvo rastas NASA neskelbia.

Nesėkmingas raketos „Antares“ pakilimas įvyko Virdžinijos pajūryje įsikūrusiame Valopso skrydžių komplekse antradienį 18.22 val. vietos (trečiadienį 0.22 val. Lietuvos) laiku. Po kelias sekundes trukusio skrydžio raketos variklyje driokstelėjo sprogimas; ji nukrito ant žemės ir dingo įspūdingame liepsnos kamuolyje.

Tai buvo pirmoji raketos nešėjos katastrofa po to, kai JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) patikėjo privatiems operatoriams krovinių gabenimo į TKS misijas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(8)
(17)

Komentarai (0)