Gamta nepašykštėjo ar suluošino? Difalija (N-18)  (2)

Idėja, jog vyriškos lyties organizmas gali turėti du falus, skamba beprotiškai ir atrodo išgalvota. Tačiau difalija nėra mitas. Gyvačių ir driežų patinų išorinis lytinis organas vadinamas hemipeniu. Tai reiškia, kad šių sutvėrimų falai yra dvigalviai. Žmonių populiacijoje pasitaiko atvejų, kai vyrui gamta nepašykšti dviejų savarankiškai ir normaliai funkcionuojančių falų. Nepašykšti ar suluošina?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Statistika byloja, kad JAV difalija konstatuojama 1 iš 5,5 mln. vyrų. Turint omenyje, kad JAV gyvena apie 316 mln. žmonių, o pusė iš jų vyrai, nesunku paskaičiuoti, kad statistiškai JAV turėtų gyventi 28-29 vyrai, turintys ne vieną, o du lytinius organus. Vis dėlto tai yra nepaprastai retas fiziologinis keistumas. O rasti tokį žmogų dar sunkiau, nes paprastai difaliją lydi sveikatai žalingos įgimtos anomalijos, pvz., kitų organų dubliavimasis arba stuburo išsišakojimas, kuris lotyniškai vadinamas spina bifida. Kai paciento būklė sunki, pašalinti šių defektų neįmanoma.

Toks luošumas, nors ir įgimtas, nėra paveldėtas. Manoma, kad jis atsiranda dėl nereguliarios homeozinio geno veiklos ketvirtą vaisiaus vystymosi savaitę. Šiuos geno veiklos pokyčius savo ruožtu lemia genų mutacijos arba aplinkos faktoriai. Jie nėra paveldimi.

Vyro, kuriam nustatyta difalija, penių funkcionalumas – individualus atvejis. Kai kuriems normaliai išsivystę būna abu peniai (normalus jų dydis, forma, funkcionalumas). Kitų genitalijos gali būti mažos, nenormalios formos, nepajėgiančios šlapintis ar ejakuliuoti.

Maždaug prieš metus socialiniame tinkle Reddit vienas vyrukas išdrįso viešai prisipažinti, kad jis – vienas iš tų nepaprastai retų difalijos atvejų. Nieko stebėtino, kad jis viešojoje erdvėje prisistato slapyvardžiais (DiphallicDude, DoubleDickDude). Jis – 25 m. amerikietis, gyvenantis Rytinėje šalies pakrantėje. Tai – viskas, ką apie jį galima sužinoti viešumoje.

Jo prisistatymas minėtame socialiniame tinkle tapo vienu populiariausių. Norėdamas įrodyti, kad neblefuoja, jaunas vyras publikavo savo fiziologinės anomalijos nuotraukas. Jei jums smalsu, kaip atrodo difalija, galima pamatyti šiame mokslo populiarinimo temomis rašančio portalo iflscience.com straipsnyje (žinoma, N-18).

Savaime suprantama, skiltyje „Klausk manęs apie ką nori“ vyrukas sulaukė lavinos rimtų ir šmaikščių klausimų. Socialinio tinklo naudotojams buvo nepaprastai smalsu sužinoti, koks yra tokio žmogaus gyvenimas. Vyras neslepia, kad yra biseksualus, o lytinių santykių turėjęs su šimtais partnerių. Nors savo seksualinio gyvenimo nekonkretizuoja, į daugelį klausimų apie genitalijų veikimą ir visa kita jis atsako.

Beje, praėjusių metų paskutinėmis dienomis buvo išleista ir jo knyga „Double Header: My Life with Two Penises“. „Kindle“ sąrašuose ji tapo bestseleriu trijose kategorijose. Prieš pasirodant knygai, vaikinas davė ne vieną interviu radijo stotims ir interneto svetainėms. Knygoje išsamiai aprašoma, kaip difalija sąlygojo jo gyvenimą.

Su vyruku bendravo ir BBC, domėdamasi, kaip jam sekėsi vaikystėje, paauglystėje, kaip jis augo. Tėvai įspėjo jaunuolį, kad apie savo anomaliją reiktų laikyti paslaptyje ir apie tai nepasakoti kitiems vaikams. Jis iš pradžių taip ir gyveno, tad kiti berniukai neturėjo preteksto jaustis blogai dėl to, kad turi tik vieną lytinį organą. Paauglystėje jis suprato, kad dėl savo išskirtinumo gali būti išjuoktas. Vidurinėje mokykloje jis rimtai svarstė apie vieno penio pašalinimą, tačiau susitaikęs su tuo, kad toks jis į pasaulį atėjo, galiausiai operacijos atsisakė.

„Jei atskleisčiau savo tapatybę, mano gyvenimas niekad nebebūtų toks, koks buvo iki šiol, – BBC skilčiai „Newsbeat“ sakė jaunuolis, pabrėžęs nenorįs tapti pajuokų objektu ar garsenybe. – Jei nepamatysite manęs nuogo, jūs nežinosite, kad aš turiu du penius. Apie šią mano ypatybę žino retas kuris.“

Tėvai augančiam berniukui aiškino, kad jis – ypatingas ir unikalus. Jis pamena, kaip tėvai prisėdę paaiškino: „Su niekuo nežaisk gydytojų ir kitų akivaizdoje nepasirodyk be glaudžių.“ Nors jis taip ir elgėsi, keletas bendramokslių jo paslaptį sužinojo, ir tada gyvenimas jaunuoliui buvo labai nelengvas.

„Nenorėjau, kad kas nors mokykloje žinotų apie mano difaliją, nes nenorėjau jų įskaudinti. Nenorėjau, kad kiti berniukai pavydėtų ar kompleksuotų, jog turi tik vieną, o ne du, – prisimena amerikietis. – Man niekad neatėjo į galvą, kad jie gali manęs nekęsti, nes aš turiu du arba kad aš esu ne toks kaip kiti. Geriau jau tėvai būtų tiesiai šviesiai pasakę, kad žmonės šaiposi iš neįprastų ir jiems sunkiai suprantamų dalykų.“

„Niekas mokykloje nebūtų išaiškėję, jei ne mergina, su kuria pradėjau susitikinėti, – pasakoja jis. – Ji panūdo, kad mes suartėtume. Man tokių minčių nė kilę nebuvo, tad aš mėginau to išvengti. Bijojau, kad mano išskirtinumas ją išgąsdins, sutrikdys.“

Sulaukęs 16-os jis pradėjo svarstyti apie vieno penio pašalinimo galimybę.

„Pastebėjau, kad į mano tarpukojį krypsta vis daugiau merginų žvilgsnių – mane tai trikdė. Ir tik vėliau aš supratau, kad aš toks esu nuo pat gimimo. Tiesiog aš toks esu. Man toks vaizdelis iš viršaus įprastas nuo mažumės.“

Jaunam vyrui fiziologinė ypatybė sudaro ir nepatogumų – pvz., perkant apatinius. Vis dėlto abu organai funkcionuoja visiškai normaliai. „Galiu šlapintis ir ejakuliuoti abiem tuo pat metu“, – atskleidžia jaunuolis.

Paklaustas, kodėl jis panoro pasakoti apie savo fiziologinę ypatybę, bet nenori atskleisti savo tapatybės, vyrukas atsakė: „Visi žinotų, kas aš toks – kur bepasirodyčiau. Visi puoselėtų tam tikrus lūkesčius. Man būtų labai sunku.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(60)
(32)
(28)

Komentarai (2)