Afrikietiškas košmaras: moterys prieš seksą sausina makštį smėliu ir balikliais (N-18)  (33)

Europiečiai vyrai ir moterys imasi įvairių priemonių, kad mylintis makštis būtų kuo drėgnesnė, tačiau nemaža dalis Afrikos ir Indonezijos moterų elgiasi priešingai. Jos prieš sueitį stengiasi kuo labiau išsausinti savo makštį, kad suteiktų didesnį malonumą vyrams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sauso sekso“ pasekmės moterims būna ypač nemalonios – makšties įtrūkimai, žaizdos ir uždegimai. Taip pat padidėja prezervatyvo plyšimo rizika.

Šie dalykai padidina moterų šansus užsikrėsti lytiniu būdu plintančiomis ligomis, tarp jų ir ŽIV.

„Sausas seksas“ yra žinoma praktika pietinėje ir centrinėje Afrikoje, taip pat Indonezijoje.

Šiuose regionuose įsišaknijęs įsitikinimas, jog seksas vyrams malonesnis, jeigu moters makštis yra sausa, ir kad vyrai paliks tas moteris, kurių makštis per seksą sudrėks.

Kad pasiektų trokštamą sausumą, moterys prieš seksą į makštį prisipila kreidos, smėlio, trintų uolienų miltelių, prisideda žolių, popieriaus ar net kempinę. Taip pat jos džiovina makštį plovikliais, antiseptikais, alkoholiu ir balikliais.

Indonezijoje, Javos saloje gyvenančios moterys netgi „išrūko“ savo makštį stovėdamos virš degančių žolių.

Kitose Indonezijos vietose yra įprasta įsikišti cigaro formos lazdelę, padarytą iš augalo šaknies.

Pasaulio Sveikatos Organizacijos (PSO) dokumentai rodo, kad medikams ši problema jau seniai žinoma, ji beveik netirta – dauguma tyrimų yra kelių dešimtmečių senumo, nėra statistikos apie šios praktikos paplitimą.

2009 m. tyrime buvo aiškinamasi, kaip „sauso sekso“ praktika skatina ŽIV plitimą tarp Zambijos moterų.

Iš 812 apklaustų moterų du trečdaliai buvo kada nors gyvenime naudojusios „sauso sekso“ praktiką, o apie pusė naudojo nuolat.

Moterims, kurios labai priklausomos nuo savo vyrų ar partnerių, atrodo labai svarbu juos kuo labiau patenkinti. Taip pat įsitvirtinusi nuomonė, kad skausmas per lytinius santykius yra normalu.

Dauguma moterų pietinėje Afrikos dalyje nemano, kad seksas joms turi teikti malonumą. Jos nustemba sužinojusios, kad turi teisę iš sekso gauti malonumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(14)
(28)

Komentarai (33)