Tuno skardinėje – neįtikėtinas radinys  (7)

Zoe Butler nustėro atidariusi skardinę tuno ir joje išvydusi dvi gyvio akis, spoksančias į ją. Mažojo „monstro“ nuotraukos netruko apskrieti socialinius tinklus, kur visi spėliojo, kas per padaras tai galėtų būti. Kaip rašo britų portalas telegraph.co.uk, pasikonsultavus su mokslininkais, netrukus išaiškėjo tikroji šio gyvio tapatybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britanijos Gamtos istorijos muziejaus specialistai, apžiūrėję gyvio nuotraukas, konstatavo, kad nelauktas svečias panašiausias į taip vadinamą liežuvio utėlę (lot. Cymothoa exigua), šis parazitas gyvena žuvies viduje, dažniausiai patenka per žuvies žiaunas ir įsikabina į jos liežuvį. Muziejaus atstovas Stuartas Hine'as teigė, kad šis parazitas paprastai įsikabina į mažesnių žuvų nei tunas liežuvius, o paskui šiems ėdant mažesnes žuveles patenka ir į juos. Britė Z. Butler tuno skardinę įsigijo prekybos centre Notinghame. Ji britų portalui pasakojo ant tuno gabalėlių viršaus pamačiusi kažkokį keistą gyvį, o užkabinusi jį šakute ir apvertusi kita puse išvydo į ją spoksančias akis. „Jis turėjo kažką panašaus į dygliuotą uodegėlę – numečiau šakutę ir išsigandusi suspigau, o paskui pakviečiau auklę pasižiūrėti, kas tai per gyvis“, - pasakojo keistą radinį tuno dėžutėje aptikusi britė. Namuose auginanti vaikus moteris teigė šio radinio jiems neparodžiusi, nes pabijojo, kad jį pamatę vaikai visam gyvenimui atsisakys valgyti tuną.

„Išsiunčiau laišką tuno gamintojams. Tiesiog norėjau išsiaiškinti, kas tai per gyvis ir apsaugoti kitus nuo tokių radinių. Tikrai nesiekiu gauti kažkokios kompensacijos ar užsitikrinti nemokamų tuno atsargų ateičiai“, - tikino Z. Butler. Moteris radinį parodė ir savo močiutei. Ji gyvį apibūdino šitaip: „Gyvis buvo rausvos spalvos ir turėjo šviesiai juodas akis, spoksančias į tave. Mes išsiaiškinome, kad jis jau buvo miręs“.

Tuno gamintojas „Princes“, gavęs pirkėjo skundą, viešai atsiprašė už tokį radinį ir patikino šį atvejį nuodugniai ištirsiantis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(63)
(5)
(58)

Komentarai (7)