Singapūro restorane darbuojasi „skraidantis padavėjas“ (Video) (0)
Nepilotuojamų oro transporto priemonių panaudojimas kasdien tampa vis aktualesnis, ir kur kas daugiau įmonių siekia pasitelkti dronus paslaugų gerinimo bei populiarinimo kompanijose. Išimtimi netapo ir Singapūre įsikūręs restoranas, oro robotą pavertęs padavėju.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
„Maistas – nacionalinė Singapūro manija. Tačiau surasti pakankamai žmonių, galinčių tiekti lankytojams maistą, pastaruoju metu tampa problema, todėl viena kompanija rado sprendimą – įdarbinti skraidantį robotą. Anot restorano, robotai yra tvirti, patikimi ir tikrai niekada nepaskambins, prašydami laisvų dienų paskutinę minutę,“ – praneša „BBC News“ straipsnyje apie dronų virsmą į padavėjus.
Kompanijos pasitelktas „Infinium Robotics“ kūrėjų dronas sukėlė daug diskusijų ir atvėrė duris moderniam susidariusios problemos sprendimui. „Infinium Robotics“ oro dronai iki šių metų pabaigos bus pamažu integruojami į vietinių restoranų bei barų veiklą.
Šie oro robotai pajėgūs skraidinti iki 2 kg sveriantį užsakymą, o tai maždaug – du bokalai alaus, pica bei dvi taurės vyno. Autonominiai dronai kontroliuojami kompiuterinės programos, o jų navigacinės galimybės paremtos infraraudonaisiais spinduliais.
„Dronai yra ypač produktyvūs didesnės apyvartos vietose. Tai gali būti restoranų ateitis ir šios idėjos naujumas yra tiesiog žavingas,“ – BBC žurnalistams teigė reguliari restoranų lankytoja Stacey Choe, kurios nuomone, nepaisant šiuolaikiškumo bei praktiškumo, dronų ant stalo tiekiamas maistas gali sukurti šaltumo atmosferą ir sunaikinti restoranuose tvyrantį jaukumą.